Злият план на Рене Зелуегър, семейните войни на Ан Хатауей и още (Плейлистът на Edna #6)

Рене Зелуегър Плейлистът на Edna
Снимка:

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Кралско завръщане

Florence + The Machine издадоха първи сингъл от доста време насам и по всичко личи, че ни очаква нов албум! Песента “King” е провъзгласена за Глава 1 и с небесните си вокали Флорънс Уелч разказва за очакванията към edna жена, противопоставени на нейните нужди. Драматичното видео е режисирано от Отъм де Уайлд, а Райън Хефингтън, дългогодишен хореограф на видеата на бандата, и тук постига своята магия.

Калифорнийски мечти

Ако поп рок класиката “California Dreamin'” от 1965 г. се беше преродила в наши дни, то щеше да звучи като “West Coast”. Новият сингъл на OneRepublic дойде с новината за северноамериканското им турне (а в България кога?!) е песен за онези райски кътчета, за които си мечтаем през студените дни. Заради заразителното си звучене ще го слушаме дори на път към някоя друга дестинация и в очакване на нов албум от групата – нищо че “Human” излезе през лятото на 2021 г. след дълго забавяне и нищо чудно през това време да са събрали материал колкото за още един.

Вечната муза

След като си взе време покрай раждането на второто си дете, Мария Илиева изглежда готова да се завърне на музикалната сцена. „Любов“ e първата ѝ изцяло авторска песен, която се ражда още миналата пролет, а музикантите, работили по записа, участват и във видеото към парчето – маестро Живко Петров (клавишни), Веселин Веселинов – Еко (китара), Димитър Семов (барабани) и Христо Танев (чело). В кадрите на видеото, режисирано от Валери Милев, откриваме класическа Мария Илиева – женствена, нежна и стилна.

КИНО

Стимул за живот

Помним Нуми Рапас от оригиналната шведска екранизация на трилогията „Момичето с драконовата татуировка“, както и холивудски заглавия като „Шерлок Холмс: Игра на сенки“, „Прометей“ и др. Сега актрисата е с главна роля в постапокалиптичния екшън “Black Crab”, където играе един от шестима военнослужещи, пренасящи през замръзналите води мистериозен обект, необходим, за да сложи край на война. Мисията е самоубийствена, но в бежански лагер край крайната точка е открита дъщеря ѝ, а това е достатъчен мотив за една майка да рискува живота си. Как ще завърши тази жертва, гледаме от 18 март в Netflix.

Ние срещу всички

Новият трейлър на сериала “WeCrashed” повдига по-високо завесата на отношенията между една двойка, изградила и съсипала бизнес за милиарди. Адам и Ребека Нойман създават компания, предлагаща решения за споделени работни пространства, но скоро егото и надпреварата помежду им взимат връх и дават начало на война у дома и срещу света. Как не се управлява, когато си поделяш работата с партньора, разбираме от Ан Хатауей и Джаред Лето в деветте епизода на AppleTV+, които започват от 18 март.

Зъл ум

Рене Зелуегър е неузнаваема в първата си роля след образа на Джуди Гарланд, с който си спечели втори „Оскар“. Тук тя играе Пам Хъп, осъдена до живот за убийство и предполагаем извършител на друго, което е основна тема в сериала “The Thing About Pam”, базиран на подкаст за действителни криминални случаи. Шестте епизода започват по NBC от 8 март, за да разкажат историята на мистериозно убита в дома си жена. Докато главен заподозрян е мъжът на жертвата, нейната приятелка и съседка Пам става част от съдебния процес, криейки по-дълбок зъл замисъл в цялото престъпление.

ОЩЕ

Блясък на забавен каданс

Обичаме Glambot-а, зад който стои режисьорът Коул Уолисър и сътрудник на E!News. Той винаги е на червения килим за по-важните събития от сезона, а Наградите на актьорската гилдия (SAG Awards) не направиха изключение. За да увековечат присъствието си на церемонията в няколко кадъра на забавен каданс, пред камерата застават Хелън Мирън, Росарио Доусън, Ванеса Хъджънс и още звезди, а най-добрите визии от вечерта вижте в галерията ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол