Джулия Робъртс рискува живота си в името на истината и още (Плейлистът на Edna #4)

Джулия Робъртс Плейлистът на Edna
Снимка: iStock

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Обратно в играта

Шест години след последния си албум Red Hot Chili Peppers се завръщат с 12-то поред заглавие в дискографията си. “Unlimited Love” излиза на 1 април и въпреки премиерната си дата това не е шега – доказва го водещият сингъл “Black Summer”. За първи път от 16 години насам групата отново работи с китариста Джон Фрушанте и това си проличава в меланхоличните рифове и мощните припеви. И макар в друга обсъждана тема да се превърна акцентът на вокалиста Антъни Кийдис, който не е ясно защо на моменти звучи като ирландец, поне сигурното е, че парчето звучи като следващата класика в кариерата на Red Hot.

Двойна свежест

„Стари страници“ е първата песен за 2022 г. от Alex & Vladi. Близначките, които обикнахме първо от X Factor, пеят за търсенето на истинска любов и отново ни поднасят качествено R’n’B, повлияно от 90-те, каквото слушахме в дебютния им албум „Само за свободни“ (припомнете си тук). По темпото, с което момичетата издават нова музика, съдим, че вероятно са се запътили към следващ.

На гости на Земята

През 2020 г. моделът, ди джей и актриса Глория Петкова направи музикалния си дебют с песента “I Don’t Mind” (припомнете си тук). Сега най-после дойде време и за втория ѝ сингъл, озаглавен “Islands”. Имайки предвид артистичната натура на GLOW, не се съмняваме, че визуалната концепция е нейна, както и текстът, който говори за пътешествието на човешката душа на нашата планета. Футуристичното видео е режисирано от Златимир Араклиев, а музиката е дело на Христо Михалков.

КИНО

В името на истината

Сериалът “Gaslit” ни среща с по-малко познатите фигури около скандала Уотъргейт, каквато е Марта Мичъл – съпругата на правосъдния министър Джон Мичъл. Въпреки репутацията си на „сошиалите“ от Арканзас, тя е първият човек, който публично надига глас срещу Никсън по повод скандала. Силното ѝ чувство за справедливост обаче ще се обърне срещу нея, заплашвайки личния ѝ живот, а наред с опитите да бъде представена като психически нестабилна, нейният съпруг ще трябва да избере между брака си и президента. В главната роля влиза Джулия Робъртс с първото си ново изпълнение от сериала “Homecoming” насам (припомнете си тук), а неузнаваем в кожата на министъра Джон Мичъл е Шон Пен. Осемте епизода по телевизионната мрежа на Lionsgate – Starz, започват от 24 април.

Свободен ум

Самюел Л. Джаксън е Птолемей Грей – възрастен мъж, който все повече усеща тежестта на диагнозата деменция. Когато внезапно остава без човек, който да го наглежда, грижите за стареца са поверени на тийнейджърката без родители Робин. Двамата скоро разбират за терапия, която може да възстанови спомените на Птолемей, и убеден, че те му трябват, за да изпълни мисията си в този живот, мъжът се отправя на пътешествие през време и пространство, за да преоткрие своето минало, настояще и бъдеще. На какво ще го научат те, разбираме от сериала „Последните дни на Птолемей Грей“, който тръгва по Apple TV+ от 11 март.

Треска за злато

Отнасянето на злато вкъщи се превръща в борба за оцеляване за Зак Ефрон и Антъни Хейс в трилъра “Gold”. Сюжетът показва близко бъдеще, в което цари екологична и социална криза, а двама мъже намират огромно парче злато в пустинята. Докато единият отива за инструменти, с които да извадят находката, другият остава на пост, за да я пази, но животът и на двамата скоро се превръща в ад. Съвременната мрачна притча за алчност ни привлича с една от най-предизвикателните роли на Зак Ефрон, и излиза тази година.

ОЩЕ

Най-добрите за 2022

Випускът кино отличници на британския Vogue за 2022 е ясен и изданието отново ги събира за мартенския си брой. От Бенедикт Къмбърбач и Джесика Частейн през Хали Бери и Хавиер Бардем до Рита Морено и Джуди Денч разказват за първото си прослушване, най-добрият съвет, който са поучавали, как се справят с тревожността, и още, докато от време на време губят ума и дума. Лоу Роуч, стилист на годината, се е погрижил за визията на 25-те звезди, а освен фотосесията, дело на почитания от всички фотограф Грег Уилямс е и видеото.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти