Смачкана или лачена? Ти избираш, мацко!

зрели жени
Снимка: iStock

Сигурно така и няма да разбера едни странни (според мен) тежнения у жените. Ох, дъщеря ми е вече абитуриентка, значи съм остаряла, ох, не мога да сваля килограми, дебела съм, ох, това, ох, онова, не съм каквато бях. Ама то никой не е такъв, какъвто е бил. Не само преди 10 или 20 години – като вчера и оня ден вече не е.

И утре няма да е такъв като днес. И ти ще си остаряла с още един ден, ще си качила още 100 грама, два бели косъма ще са цъфнали до другите пет-шест, бръчица ще е полазила точно от края на очната линия, ще обуеш обувки с 6 см токчета, защото 12-сантиметровите те убиват и не се чувстваш вече стабилно на тях.

Мацки, такъв е животът, това пречи ли ви да си го живеете? И ако ви пречи, какъв ли е бил този живот досега?

10 неща, които стават по-добри с възрастта

Ама детето е пораснало, влязло е в университета, пренесло се е при гадже, хванало е своя път в живота, радвайте се, че е здраво, право и щастливо! Ама натрупали сте килограми, хормонално коремче, ендокринни проблеми. Това не са болести, които се лекуват, не са състояния, застрашаващи живота ви (и половия, и половия). Свиквайте с новия цвят на косата, минете бръчиците в графа смях и удоволствие, купете си нови дрехи и обувки (шопингът е най-добрата терапия, доказано), сменете парфюма, ако не сте омъжена – хванете си гадже, купете си вибратор, мамка му!

зрели жени
Снимка: iStock

Животът не свършва на 40, на 50, на 60, даже на 70 и на 80 не свършва, ако ги доживеете. Извинявайте, ама вие досега за какво сте живели – за да отгледате детето си като майка-орлица и безплатна дойка едновременно? За красивото тяло на 20-годишна гимнастичка, което обаче ви е родило едно, две, че и три деца и се е товарило с всичките грижи по дома, семейството и кариерата, ежедневно и еженощно? Ами или едното, или другото, изборът е ваш.

Никоя от вас не е Джейн Фонда, нейната работа е да тиражира видеокасети как да останете почти недокоснати от времето и тази работа изобщо не е лека. Колкото и да подскачате и да се гънете и усуквате, при вас трудно ще се получи между офиса, домашните на децата и семейната вечеря. И не ви говоря да препашете престилката, да навлечете торбеста рокля, за да прикрива увисналите местенца (от гравитацията не можеш избяга) и да се повлечете през света с удобни половинки на равна подметка. Една жена задължително трябва да изглежда в мир със себе си и да е точно в такъв мир. Не примирена – сприятелена с всяка една секунда от живота си. Благодарна, че я е докарала дотук и пълна с планове как да я кара по нататък.

Наистина какъв ти е проблемът, че устните ти не са сочни като малинка, кожата ти не е свежа като прасковка, снагата ти не е стройна като тополка, лебедовата ти шия малко отива към пеликанска, косата ти отдавна не е като житена ръкойка, голямата шнола се изхлузва от изтънялата опашка? И какво толкова, мацки прекрасни, момичета на 20х2, на 30х2 плюс добавената стойност на всяка следваща година?

В очите на един мъж (винаги е само един, всеки път е само един) сте най-красивата и най-желаната. Ако към момента няма такъв, огледайте се и когато срещнете погледа му, се потопете в него. Знаете как, това нито се научава, нито се забравя, жените с това познание се раждаме, иначе светът да се е затрил. Има и друга алтернатива – гледайте си внуците като най-страхотната баба, не като примирена старица, че нищо друго не й остава в този живот.

зрели жени
Снимка: iStock

В живота винаги остават най-хубавите неща най накрая – като за десерт. Не вярвате? Хайде да проверим. Не ставайте от масата, защото в чиниите са останали само по няколко късчета, в чашите виното е на дъното, хапнали сте, пийнали сте, било ви е вкусно или недотам, но обядът и вечерята са свършили. Всичко започнало, завършва. Така е нормално да бъде. Я си помислете, че сте преглъщали и горчиви залъци, оставете ги в миналото, не си вгорчавайте живота в тюхкания, охкания и жалби по младост.

Както изберете да се чувствате, такава ще ви виждат околните. Нали светът е като огледало. На масата винаги ще ви чака нова закуска – уханна като чаша кафе, сладка като филия с мед масло и слънчева като очите, които греят срещу вас. Грабвайте чантата и вървете да покорявате непокореното. То вас чака.

„Сложих ти една ябълка в чантата, Скъпа. Нова ли е, не съм я виждал досега“.

Скъпият ми подава голямата ми стара чанта от така модерния навремето мачкан лак, която не съм изхвърлила, защото побираше стандартните за работещата майка хляб и две кофички кисело мляко плюс папката с документи, а сега съм натъпкала вътре безпроблемно необходимостите за едно следобедно пътуване до Пловдив.

Старите чанти винаги са добро решение, особено когато са лачени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти