В очакване на филма за Ботев и още (Плейлистът на Edna #1)

Плейлистът на Edna
Снимка: Дема Филм

Деница Димитрова

Ето я първата за 2022 доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалите 7 дни, на които си струва и вие да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Отново под прожекторите

Голямата музикална премиера, с която започна 2022, бе на The Weeknd с неговия пети студиен албум. “Dawn FM” бе обявен само няколко дни в аванс, а заедно с появата му чухме и новия сингъл от него “Sacrifice”. С денс и синт-поп звученето си той продължава стила на “Take My Breath” (припомнете си тук), а докато критиците се изказват ласкаво за музикалната колекция, очакваме и видеото към песента “I Heard You’re Married”, набелязана за трети сингъл.

С любовта шега не бива

Няма да отречем, че след 15-годишна кариера е логично Джеймс Морисън да издаде албум с най-доброто от музиката си през годините. “Greatest Hits” пристига през февруари, но освен „освежени записи“ на стари парчета ни очакват и някои нови, сред които “Don’t Mess With Love”. Артистичното видео преплита студени и топли цветове, събрани в двойна експозиция, а ако мелодията ви кара да се чувствате носталгично, не сте само вие – 37-годишният изпълнител споделя: „Напомня ми на песните, които слушах по радиото през лятото, когато бях дете.“

Сама, но не самотна

На първо слушане бихме обявили новата песен на Марина Диамандис за химн на всеки интроверт, но в текста всъщност можем да разпознаем сериозни състояния като депресия и бърнаут. “Happy Loner” е част от делукс версията на актуалния ѝ албум “Ancient Dreams in a Modern Land”, от който последно ви представихме едноименното парче (припомнете си тук). В бонус песента посланията също засягат предизвикателствата към съвременния индивид, а решението за близък план и черно-бели кадри във видеото формират перфектната визия за една изповед.

КИНО

Забранени кадри

Едно от най-интригуващите заглавия от малкия екран тази година е „Пам и Томи“, който в осем епизода ще разкаже историята около скандала със секс записа на Памела Андерсън и Томи Лий. Минисериалът на Hulu започва на 2 февруари и запалва интереса с удивителните превъплъщения на Лили Джеймс и Себастиан Стан, които със сполучлив грим смайващо заприличват на русия секс символ от 90-те и барабаниста на Mötley Crüe. Макар и да изпитваме съжаление за неловката история на откраднатото им домашно видео, която бива съживена за наше развлечение, от трейлъра изглежда, че продукцията все пак ще обърне внимание и на несправедливостта в социалния контекст – наред с корените на риалити телевизията, „преплитането на личен живот, технологии и знаменитости“, тук ще видим как подобен скандал се оказва още по-уронващ за женската половина.

Шекспирово начало на годината

Необичайната и смела адаптация на „Макбет“, режисирана от Джоел Коен, пристига в Apple TV+ на 14 януари. От кадрите в трейлъра си личи, че ни очаква драматичен пир за окото (и ухото – чуйте само музиката!) с участието на Дензъл Уошингтън като Макбет и Франсис Макдормънд в ролята на Лейди Макбет. Освен това трио от носители на „Оскар“-и, очакванията ни завишават и блестящите отзиви, които наричат филма „визуално зашеметяващо майсторство“ (Empire) и „абсолютен шедьовър“ (Daily Beast).

Свобода или смърт

Филмите за българска история са рядкост, затова и с надежда гледаме към предстоящия „Ботев“ на Максим Генчев. Лентата проследява събитията около 1876 г., когато българският революционер сформира своята чета и се качва на кораба „Радецки“. Попадение в образа на Христо Ботев се оказва актьорът Деян Жеков, а в ролята на любимата Венета влиза Неда Спасова. Премиерата е насрочена за перфектната дата - 3 март, стискаме палци и филмът да се доближи до съвършенството повече от всички свои предшественици в жанра досега.

ОЩЕ

За свежо начало на годината

Гал Гадот краси корицата на броя на списание InStyle, посветен на Badass жените. Във видео за изданието Жената чудо отговаря на въпросник за своята кариера, личен живот и стила си на червения килим. Какво я прави най-уверена и какъв е най-добрият съвет, който може да даде на трите си дъщери, научаваме от интервюто, смесица от лексикон и тест, от което на нас ни се приисква и да грабнем тетрадка и химикал, за да се опознаем по-добре!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти