Мишел Пфайфър става първа дама и още (Плейлистът на Edna #5)

Мишел Пфайфър Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я поредната доза нови музикални парчета и трейлъри от изминалите 7 дни, на които си струва и вие да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Соул подарък

Ако още не сте слушали R’n’B дуото Silk Sonic, състоящо се от Бруно Марс и Андерсън Паак, сега има повод да го направите. След като в края на миналата година излезе дебютният албум “An Evening With Silk Sonic”, сега музикантите издадоха кавър на класиката “Love Train” на The O’Jays точно на 14 февруари. Дори да сте го изпуснали в Деня на влюбените, имате цялото време на света да показвате любовта си и извън празника, докато слушате на repeat и останалите парчета на Silk Sonic.

На небесна честота

Продължителността под 3 минути май е единственият недостатък на песента “Radio”, която е част от новия албум на Джей Пи Купър. “She” излезе този февруари, няколко месеца по-късно от първоначалната дата, но пък съдържа цели 26 парчета, разделени на три диска – в стандартен вариант, госпъл и акустичен. Надеждата за втори шанс е в основата на “Radio”, която звучи още по-въздействащо с участието на госпъл хор.

Като на кино

Тъкмо когато си помислихме, че ще мине известно време преди да чуем нещо ново от Мила Роберт, изпълнителката ни изненада с нов сингъл и EP. „Карам“ всъщност е създаден още през 2020 г. заедно с рапъра Гената за албума му „Вакуум“, а сега намира място в „До4уване“ – късосвирещата музикална колекция на Мила, която излиза на 22 февруари. Клипът на „Карам“, режисиран от Жоро Пеев, откриваме вдъхновение от Фелини и Дейвид Линч, но не само – в аудио откъса чуваме гласа на Апостол Карамитев от последното му интервю, за което певицата споделя, че знае наизуст и слуша поне веднъж на няколко месеца.

КИНО

Завръщане в имението

Последната ни среща с героите от „Имението Даунтън“ беше през 2019 г., когато след шест сезона от британския сериал по кината излезе едноименният филм продължение. Този път част от аристократичното семейство се отправя към Южна Франция, където графинята Вайълет Кроли (Маги Смит) се оказва с наследена вила, а останалите членове остават вкъщи, за да наблюдават как домът им се преобразява в снимачна площадка. Как ще се развият отношенията им този път, разбираме през месец май.

Космическо дете

„Ние сме две странни, самотни деца, посягащи към вечността“, казва мениджърът Том Паркър на Елвис Пресли, а връзката между двамата е ключова за биографичния филм на Баз Лурман. След като снимките бяха прекъсвани на няколко пъти заради пандемията от коронавирус, премиерата на „Елвис“ най-после е насрочена за юни 2022 г. В ролята на Краля влиза Остин Бътлър (и в репликите си звучи досущ като него!), за да проследи историята на звездата от раждането ѝ от малка сцена в Мемфис до рекордните му по брой концерти във Вегас – всичко това окъпано в пищния стил на австралийския режисьор. Редом до Бътлър виждаме Том Ханкс в образа на полковник Том Паркър – човекът, който подава ръка на Елвис, но и който може да бъде обвинен за падението му.

Да бъдеш първа дама

Сериалът “The First Lady” на “Showtime” започва през април и събира в една история три от първите дами на САЩ, за да покаже трудностите и предизвикателствата на това да бъдеш омъжена за лидера на свободния свят. От Вайола Дейвис, която се превъплъщава в Мишел Обама, през Мишел Пфайфър като Бети Форд и Джилиан Андерсън в ролята на Еленор Рузвелт, очакваме да видим как всяка от тях се бори за своята частица независимост и желанието да остане вярна на себе си, независимо от времената. Сред мъжете в актьорския екип откриваме Арън Екхарт в образа на Джералд Форд, Кийфър Съдърланд като Франклин Делано Рузвелт и О. Т. Фагбенле в ролята на Барак Обама.

ОЩЕ

Дрийм тиймът на 2022

25 минути с най-ярките имена в Холивуд от последната една година предлага Vanity Fair насред сезона на наградите. За ежегодния си холивудски брой през март за първи път в историята престижното издание има не една обща корица, а цели осем отделни. Лицата от тях са Никол Кидман, Идрис Елба, Пенелопе Крус, Бенедикт Къмбърбач, Кристен Стюарт, Андрю Гарфийлд, Михаела Джей Родригез и Симу Лиу, събрани пред камера и тук, за да разкрият кога по време на кариерата си са били най-притеснени, коя сцена е била най-трудната за тях и още неща, които превръщат видеото в подарък за всеки киноман.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти