Капана Фест - твоето място този уикенд в Пловдив

Капана Фест - твоето място този уикенд в Пловдив
Снимка: Kapana

Капана – кварталът на творческите индустрии, артистичните хора, пъстрото настроение и вкусната храна, си има свой собствен фестивал.

Това е Капана фест, а голямото начало се дава именно днес! Поредното издание на колоритното събитие отново събира хора от цялата страна за един тридневен маратон на забавлението и изкуството.

Ако се чудите дали ще ви бъде скучно? Няма шанс! По-скоро няма да ви стигне времето, за да се включите във всички събития, които са подготвили организаторите за вас.

Капана фест има няколко компонента - за всеки по нещо. За всичко - едно прекрасно изживяване! 

А ето и какво ви очаква:

Капана звучи

Музиката е движещата сила на събитието. Фестивалът е доказал своя неподражаем подход в подбора, съчетанието и изпълнението на музикалната си селекция.

Капана се забавлява

Тази есен Капана фест е подготвил великолепно визуално пиршество на своите посетители. Три мултимедийни екрана, разположени в различни краища на квартала, ще предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в Капана. 

Публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак, в ролите Диана Кавак и Васко Павлов и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов.

Във фестивалната програма ще бъдат включени и различни уъркшопи и работилнички, в които може свободно да участва всеки посетител.

Снимка: Kapana.bg

Капана базар

Тази година емблематичният и толкова разнообразен базар на Капана фест ще има нова форма. През настоящото издание той ще се обособи на едно място - на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната.

Капана твори

И в това издание ще има подхранваща душата доза изкуство. На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева.

Снимка: Стоян Стоянов/Община Пловдив

 На ул. Златарска ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев  с изложбата - „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на Капана, покриващ цяла фасада.

А галерията на ул. „Златарска“  11 ще се превърне в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-ти век.

Снимка: Стоян Стоянов/Община Пловдив

Капана спортува

Ще се водят уъркшопи за начинаещи по скейт, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове.

А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“.

За пълната програма на Капана Фест можете да посетите събитието във Фейсбук -  Капана фест – октомври 2016

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти