Как смееш да се разпореждаш с утробата си, жено!? (Или защо абортът НЕ е убийство)

утроба аборт
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

АБОРТЪТ НЕ Е УБИЙСТВО. ТОЧКА.

Мина достатъчно време, за да смятам, че вече всички сте се запознали с умопомрачителния текст, в който се твърди, че утробите на жените не са… на жените, че вагините ни са собственост на Господ? (или на мъжете) и че трябва да подлежим на смъртно наказание, ако решим, че може да се разпореждаме с телата си.

И съм меко казано ядосана. И меко казано отвратена. И дори не ми стигат думите, за да изразя колко сбъркано и грешно е всичко това. Във въпросния текст, написан от главен редактор на популярна медия, женските полови органи биват сравнени с гараж. Как, видиш ли, един мъж няма право да защити гаража си с пушка, ако някой е влязъл с взлом, но жените имат право да правят аборти? Ама как така? Как така жената ще има право да решава какво да се случва в утробата ѝ?

утроба аборт
Снимка: Thinkstock

Аз ще се опитам да ви представя нещата така - представете си, че си живеете мирно и спокойно в красивата си къща и някой непознат изненадващо се нанесе да живее у вас. Без да ви пита, без да имате представа кой е, без да сте дали съгласието си за това. Няма как да стане, нали?

Оказва се, че никой не може да дойде да живее в къщата ви без вашето съгласие, но от жените се очаква задължително и доброволно да предлага вътрешностите си като дом на нов живот, който в 95% от случаите ще разкъса гениталиите им, докато се опитва да излезе 9 месеца по-късно.

Казват, че домът е крепостта на човека, но някак се оказва, че тялото на жената е вакантно място, с което мъжете трябва да имат право да се разпореждат както намерят за добре?

утроба аборт
Снимка: Thinkstock

Да, бременността е нещо хубаво. Зараждането на нов живот е прекрасно. Да имаш дете е щастие, НО изборът дали и кога това да се случи ТРЯБВА ВИНАГИ да бъде на жената. Не на мъжа, не на Господ и със сигурност не редактор, в която и да е медия.

Ако жените са убийци, защото понякога решават да направят аборт и да премахнат от себе си ембрион, който доскоро е бил яйце, представете си какъв геноцид срещу цялото човечество извършват ежедневно милиони мъже по света, които се отдават на собствените си ласки, а следствието от тяхното удоволствие (милиони сперматозоиди, които биха могли да се превърнат в човек), просто отиват... в някоя мокра кърпичка или в канала... Съжалявам за цветущото обяснение, но честно ли е това? За това ще се иска ли смъртно наказание? Не мисля.

Ако си жена и четеш това, запомни едно - това тяло е твое. Никой няма правото над него, никой няма правото дори на част от него. Гърдите са си твои, утробата ти също. Това е тялото, което е подслонило душата ти, то вече е заето, заето е от самата теб. Ти живееш в него. И не си задължена да допускаш когото и да било в него, освен ако не си дала съгласието си за това!

утроба аборт
Снимка: Thinkstock

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти