Порокът да бъдеш млад, щастлив и талантлив…

жена
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

В последните години е супер модерно да се говори за младите хора като за най-голямото зло, което може да се случи на тази планета. Младото поколение е неопитно, глупаво и незнаещо какво иска, поне според всеобщото схващане.

То е една сбирщина от незначителни жълти миньони, които се държат неадекватно, а всяка тяхна дума се подлага под съмнение, защото “младите хора просто нямат опита и не могат да бъдат авторитети”.

Снимка: netinfo

Да, сред поколението на 20-29 годишните го има и Гошо, който стои по цял ден вкъщи по анцуг, играе компютърни игри и не си търси работа, защото мама и тате го издържат, но някъде там навън, вярвате или не, ги има и онези - младите, талантливите, с желания за успех, воля за доказване, с акъл в главата.

Акъл - колко я обичам тази не толкова българска дума. Акъл - звучи ми толкова хубаво. Точно толкова хубаво, колкото ми звучи и прилагателното “млад”. Да бъдеш млад, щастлив и успешен - това е светата троица, която е много трудно постижима в днешно време. Защо ли?

жена
Снимка: Thinkstock

Защото според някои хора никога не можеш да бъдеш и трите едновременно. Можеш да бъдеш млад и щастлив, може да бъдеш млад и талантлив (но и това е под въпрос), може да си успешен и талантлив, но в никакъв случай не може да бъдеш млад, щастлив и успешен, защото някой ще опита да те смачка.

И ще те смачка с доводи от типа - “ти нямаш достатъчно опит, съжалявам, но нямаш достатъчно авторитет, имаш още много да учиш, не си идеален, слънцето не изгрява от задника ти…”

жена
Снимка: Thinkstock

По-велики хора от нас са казали “Младостта не е порок”. Защо тогава я превръщаме в такова нещо? За съжаление няма как да е иначе. Живеем на място, на което доверието е пълен дефицит - липсва ни доверие към образователната, здравната и съдебна система. Липсва ни доверие към половинката, липсва ни доверие към самите нас.

А няма нищо по-лошо от недоверчив, възрастен човек, който не вижда по-далеч от височината на своето его. За него всяко младо, свежо и изпълнено с талант и ентусиазъм същество, е просто един декор от пейзажа с мозък голям колкото прашинка.

Хубаво е да имаш самочувствие, хубаво е да имаш висока оценка за себе си, хубаво е да бъдеш себе си. Пък нали знаете, за останалото винаги има миньони.

Снимка: netinfo

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти