Говорим си за ...

Лентата за глава - новият моден доминант

Аксесоарът за коса ще бъде Edna от тенденциите тази пролет

Лентата за глава - новият моден доминант
Снимка: Imaxtree

Вече е ясно - лентата за глава е новият доминант при аксесоарите за коса през следващия моден сезон.

Ефектното приспособление, което прибира гривата ни назад и укротява буйния бретон, когато е необходимо, бе изключително популярно през 80-те години на XX век най-вече в спортната визия - за фитнес или аеробика.

Днес лентата за коса отново завладява модния подиум като стилен акцент към визията - изчистена, лъскава, подчертаваща скулите и лицето, подсилена с обемна топирана прическа с небрежен вид, съчетана с кожени или вълнени материи или естествен косъм.

Няколко от най-утвърдените брандове заложиха именно на нея при последните си ревюта по време на Седмицата на модата в Милано в първите дни на март тази година.

Ето и как изглежда този аксесоар върху женската глава през очите на известните лейбъли за мода:

Шанел (Chanel)

Снимка: Imaxtree

Марката залага на сатенена лента, аранжирана с класическо френско излъчване. Подсилен котешки поглед с ретро излъчване допълва концепцията на дизайнера Карл Лагерфелд, който в момента работи за бранда.

Фенди (Fendi)

Снимка: Imaxtree

Кожена лента е изборът на лейбъла, който залага на небрежна визия и масивни мигли. "Фенди" прави една нежна препратка към миналото, към излъчването на Бриджит Бардо и създава една истинска кралица на безгрижието.

Проенца Шулер (Proenza Schouler)

Снимка: Imaxtree

Брандът, създаден в Ню Йорк през 2002 година от дизайнерите Джак Макколоу и Ларазо Ернандес, също дава сцена на кожената лента, като я аранжира с връхни дрехи с дълъг косъм.

Онър (Honor)

Снимка: Imaxtree

Дизайнерският лейбъл "Онър" акцентира върху цветовете в лентите. Марката ги съчетава с дълга права коса, прилежно сресана зад раменете. Визията препраща към 60-те години на миналия век.

Ричард Чай (Richard Chai)

Снимка: Imaxtree

Американският дизайнер Ричард Чай залага на естественото излъчване при носенето на лентата за коса. Той набляга на натуралните черти на жената, укротявайки косата ѝ в семпъл кок и обличайки я в строга риза.

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Коментари (1)
 

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.