11 актуални прически

11 актуални прически
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Нова прическа – нова жена! Неоспорим факт е, че промяната на косата най-силно се отразява върху визията, а и често е по-дълготрайна. Гримът и дрехите се сменят лесно, прическата е част от вашия имидж за по-дълго.

Моята консервативност по отношение на прическата преминава през "критични периоди" на големи промени. Преди няколко месеца беше един от тях – боядисах се в тъмен махагон от естествено русо, подстригах се до раменете (преди беше до кръста) и си направих бретон. Промените се случиха на отделни етапи и половинката ми всеки път твърдеше, че има ново гадже. Така че новата прическа е сериозна крачка в стила, която не бива да правите, ако не сте готови за нея.

Например, убедена съм, че всяка жена, обръснала половината си глава, горчиво съжалява дълго след това (дори Риана), но рядко ще си признае.

Това е една от причините тенденциите в прическите в последните години да са ориентирани около оформяне на косата ден за ден, без да се правят коренни промени.

Ето ги 11-те най-хитови прически за есен/зима 2013-14:

* Бретон
* Мокър ефект
* На вълни
* Небрежен кок
* Ниска конска опашка
* Обемна
* Плитки
* Път по средата
* Разпиляна
* Загладена назад
* Пънк

Бретон

Модерният бретон за есен/зима 2013-14 е по-дълъг от актуалния за пролетно-летния сезон. Класически и добре оформен, забравете за късия, неравен бретон. За препоръчване е да посетите фризьора си поне за първото оформяне.

Мокър ефект

Косата с мокър ефект е по-характерен тренд за пролетно-летния сезон, но тези студени месеци правят изключение. Сексапилът и дързостта, които излъчва тази прическа, провокират коафьорите да я наложат като топ тенденция за есен/зима 2013-14. Елегантна като при Alberta Ferretti, ретро а ла Oscar de la Renta или небрежна в стила на Roberto Cavalli и Prada.

На вълни

Харесвате ли разресаните къдрици? Косата на вълни е особено привлекателна. За постигането им дамите с много къдрава коса се налага да я изправят и навият на спираловидни ролки, а жените с права коса може да преминат директно към втората процедура. Безспорно, най-женствената прическа за сезона.

Небрежен кок

Кокът е сред най-елегантните прически и никога не излиза от мода и позволява безброй импровизации. Небрежният вариант прави прическата доста подходяща за всекидневието. Лесно може да си го вържете сами, за разлика от строгия кок, който изисква доста повече прецизност.

Ниска конска опашка

Прическата на всички времена, подходяща, както за ежедневието, така и за специални поводи. Въпрос на по-малко или повече фиксация. Отива на всяка дама, защото може да се носи, както с открити, така и с прикрити уши. Прави се за секунди и най-важното – пак е модерна.

Обемна

Обемът има значение. Поне през този есенно-зимен моден сезон. Коафьорите не пестят сешоари, гребени и стилизанти, за да постигнат впечатляващи обемни прически. Не е сложно да ги постигнете и в домашни условия. Важното е да си падате по този ретро стил и да имате здрава коса.

Плитки

За пореден път се налага да спомена плитката сред топ прическите за сезона. Не, че не ми е приятно, даже напротив. Признавам, че като малка хич не обичах да ми правят плитки, защото приличах на скромно и свито момиченце, а това не ми харесваше. В днешни дни все по-често искам да приличам на скромно и свито момиченце и подкрепям тренда с две ръце.

Път по средата

Като стана въпрос за детски модни страсти, идва моментът за следващия тренд – косата, разделена на път по средата. Чудесна за момичета с красиви черти на лицето, леко неподходяща за дами в напреднала възраст и с дефекти по кожата. Стои младежки, модерна е.

Разпиляна

Несресаната коса също е прическа. Сресаната, но неоформена – също. Бунт срещу идеалните прически, революция на естествената визия. Ако запазите и натуралния цвят на косата си, вече ще сте "най-истинска" и супер модерна.

Загладена назад

Още една прическа, за която ще ви трябват стилизанти. С гел или пяна ще постигнете лек мокър ефект, а с лак за коса по-ретро излъчване. Прическата, загладена назад, отива на жени с "правилно" чело.

Пънк

Пънк прическата е много повече от петльов гребен в ярки цветове. За почитателите му, пънкът е религия. Разбира се, дори да не сте последователи на течението, може да проявите смелост за пънк прическа, но помислете добре преди да го направите. Резултатът е траен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти