Да се справим с накъсаните краища на косата

Да се справим с накъсаните краища на косата
Снимка: Istock.com

Лилия Огнянова

Косата е венецът на лицето. Колкото и изтъркано да звучи, това е напълно вярно.

Жените подлагат ежедневно косите си на какво ли не - изправяне, къдрене, стилизиращо продукти, миене, накъсване, боядисване и тн.

Всяка от нас знае, че пресата за коса уврежда косъма, но това се приема като необходимото зло и се продължава с изгарянето на косата в името на красотата.

Дори и да не ползвате преса или маша, със сигурност правите нещо друго с косата си, което я уврежда.

Най-често увредената коса си личи по краищата. Те са накъсани, изтощени и стоят като сламени.

Една от причините на това явление е изсушаването на косата. Тогава косъмът губи еластичността си и започва да се накъсва.

Накъсването сполита увредени сухи коси, защото са по-крехки и краищата им лесно се травмират, но не пропуска и мазните.

Трагедията за косата се състои в това, че подхранващите вещества не стигат до краищата на косъмчетата, и поради това се получава разцепване на косъма.

Това е поправимо, просто отделяйте повече внимание на косата си, правете си маски според типа коса, която имате и подстригвайте връхчетата редовно.

Разбира се, сякаш всяка фризьорка има проблем с разбирането на размерите и приема величината "един пръст" за една педя. Едва ли има жена, на която да не й се е случвало да седне на фризьорския стол, да заяви, че иска само един сантиметър да й се подреже косата, и да си тръгне с поне четири пръста по-къса дължина.

От голямо значение са и продуктите за коса, които ползвате. Старайте се те да са максимално съобразени с вашите нужди.

Русата коса изисква специална грижа, както и боядисваната. За сухи и накъсани краища има специални продукти за овлажняване и подхранвате.

Самата прическа също може да прикрие насичащите се краища, или точно обратното - да ги подчертае. Когато имате проблем с накъсването, избягвайте да изправяте косата си, това само ще подчертае още повече проблема.

Вдигайте я на кок или я връзвайте на опашка. Ако косата ви е много дълга и често я носите пусната, се замислете дали тя не се накъсва като се заплита във връхните ви дрехи.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти