За професията с любов!

За професията с любов!
Снимка: Личен архив

Александър Кадиев

Професията - какво чудесно място за живот.

За мен професията е мястото, в което имам щастието да живея, да се създавам, да търся любовта.

Когато човек открие своята професия, тогава той намира нов смисъл на живота. Търсенето на призванието не е лесен процес.

Аз например, когато бях в гимназията, не бях сигурен какво точно искам да правя със себе си и каква професия да избера. Вярно е, че през цялото си детство актьорската работа ме е привличала. Имал съм интерес към нея и въпреки това, на осемнадесетия си рожден ден не знаех какво ще правя.

Изборът на занимание, което ще заема голяма част от живота, е трудно и важно решение.

Какво ми помогна да поема по пътя на театъра и да се превърна в актьор? Преди всичко вярата ми, че съм предопределен да бъда актьор. Нещо като съдба. 

Желанието, интересът и любопитството са част от съставките, но ВЯРАТА и ЛЮБОВТА са най-важните за мен. Любовта към професията.

Няма по-голямо щастие от това човек да обича заниманието, с което си изкарва хляба. Толкова по леко и неусетно минава работата тогава... Като че не е работа!

Един знак от съдбата например, беше когато след втори кръг от изпитите в НАТФИЗ се разхождах по ул."Стефан Караджа". Минавах покрай Сатиричния театър и от козирката на сградата един театрален гълъб ме "заплю"!

ДА! Наака ме по рамото! Какъв късмет само! В един миг повярвах, че ще мога да се справя и че избора ми ще е правилен, и за цял живот.

В този момент си казах, че няма как да не станат нещата. Вече бях сигурен, че ще ме приемат в НАТФИЗ! И така и стана! Няма случайни неща, казвам ви :)

Сега ви разказвам всичко това от позицията на вече потеглил по своя път човек. Съзнавам, че много млади хора не са наясно какво ще се случи с тяхната работа. Мечтаят за едно, вършат съвсем друго...

Пожеланието ми към тях е да не се отказват от мечтаната професия, да опитват упорито, да търсят знаците и най-важното - да вярват!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти