Най-сладкото животно на планетата!

Лилана
Снимка: Личен архив

Лилана

Ако си мислите, че това е мъжът, може и да имате право, но има нещо по-сладко, невинно и също много близко до навиците на мъжкия пол, а именно пандата.

Обичам животните, но от малка изпитвам по-специални чувства към черно-бялото мече, макар и да не бях виждала на живо. Сигурна съм, че и вие ги обожавате, но защо всички обичаме пандите?

Кацам в Чанду (Югозападен Китай) и още от летището ми става ясно, че съм попаднала в  "Pandaland". Тук пандата е издигната в култ, тя просто е навсякъде и под всякаква форма.

Единственото място в света, където всеки с малко повече желание и търпение може да гушне панда. Това e и моята цел номер едно.  Искам да разбера защо я обичам толкова много.

Ето, че съм една от стотиците влюбени пред  най – големия резерват в света. В ръцете си държа вече леко смачкано листче, на което пише нещо "我想拥抱熊猫"… надявам се да е "I want to hug panda." ("Искам да прегърна панда.").

Това е най-бързият начин да изпълня мечтата си. Водят ме до мястото за пандешки прегръдки. Очаквах да е по-романтично и интимно, но въпреки опашката от нещастно влюбени хора, стриктно изпълнявам процедурите по сигурност и се нареждам зад един солиден американец, подготвен с бамбук в ръка, на който му липсват само няколко черни петна за пълен камуфлаж.

Усещам пеперуди в стомаха си и странно напрежение, което изпитвам само докато съм с приятеля ми. Сядам на една пейка и след по-малко от секунда се озовавам с панда в скута. Около минута заедно, минута, която отсега знам, че никога няма да забравя, просто защото  най-вероятно ми е първа и последна с най-обичаното от мен животинче.

Не разбрах със сигурност защо я обичам толкова, но за любовта обяснения трудно се дават. Но все пак мисля, че ги обичаме толкова, защото те много приличат на нас хората. Стойката им докато седят и се хранят с двете си "ръце", както и дълбоките им очи, визуално изглеждащи по-големи, сякаш напомнят на малко дете, което безкористно обичаш, дори да е чуждо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти