Бял сняг в сиво време

Калин Вельов
Снимка: Личен архив

Калин Вельов

Не е ли хубаво, че заваля сняг!?

Почти ме върна години назад, когато валеше по цели нощи.
Тогава имаше по-малко коли... и по-малко снегорини. Но пък валеше много повече сняг и оставаше за дълго време. Улиците бяха красиво снежни и предимно служебни коли и автобуси се виждаха в онези студени дни.

Но сега това не може да се случи... Снегът се разкашква за часове под химикалите, които се хвърлят, колите са толкова много, а смелчаците вече са безумци, които дори и с летни гуми смело се изстрелват сутрин на работа, закъснели и леко ядосани на времето.

И дори когато тайно стискам палци снегът да вали обилно още една нощ, и ако може да ни затрупа здраво (бедствие по новите разбирания), пак изваждат късмет снегопочистващите и спира да вали.

Остава ми утехата да запаля колата и докато още цари лека паника от падналия сняг, да дам газ към полите на Витоша. Там природата пази девствената снежна пелена по-дълго, пази я по-бяла, пази я и по-студена и сурова за непознатите...

А нас, обичащите я, ни дарява с онзи неподправен свеж въздух, който се усеща само при току-що паднал сняг. Има и тишина... високопланинска тишина в делничен ден.

Не знам колко от вас са чували точно тази тишина, но тя ни дарява с уникално спокойствие и безвремие. И ми напомня, че това е Edna от хубавите страни на България с четирите сезона... Е, те малко се размиват в днешно време, но е приятно след горещо лято да има студена и снежна зима! Като в снежна рисунка, ама от едно време - малка къщичка на края на селото, кoминът пуши... много сняг и шейна на двора!

Пишете на Калин на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти