Как да направим местенето в ново жилище бърз и ефикасен процес

Смяна на крепостта
Снимка: netinfo

Дано на всеки рано или късно му се случи да се изнесе в по-голямо, по-красиво и още по-добре позиционирано жилище (за малко да забравим и по-рядкото присъствие на досадни съседи), а ако вече сте сред тези късметлии, ви предлагаме няколко обрисуващи стъпки, с които местенето от предишния ви дом в новия му териториален заместник да мине гладко и безаварийно.

Първи оглед
Поне два месеца преди датата за напускане на апартамента или къщата огледайте внимателно всяка стая и решете кои мебели и вещи ще вземете и с кои ще се разделите. Най-добре би било ненужните предмети и дрехи да бъдат дадени на близък човек или ги оставете като дарение на някого в нужда.

Сортирай най-ценното
Снабдете се с повече на брой папки, в които да подредите важните документи, за да сте сигурни, че всички те са прибрани на едно място, а не да се чудите къде са се дянали при разопаковането.

Водете си записки
На един лист напишете най-важните стъпки по преместването и го принтирайте няколко пъти, поставяйки листата на видни места в дома ви. Така постоянно ще си напомняте какви действия ви предстоят оттук нататък, след което е крайно време на седнете пред вашия компютър и да проучите цените на услугите при фирмите, занимаващи се с транспортиране на покъщнина.

Разбира се, ако имате препоръки за такава, чиито дейности са били ползвани от ваш познат и отзивите са положителни, то няма място за колебание кой ще ви помага с изнасянето.

Не ги пропускай
Предупредете банките, към които изплащате кредит, че скоро ще се сдобиете с нов адрес, като това уведомяване важи и за личния ви лекар. Ако си купувате жилище, знаейки, че ще останете в него достатъчно дълъг период, е наложително да смените и адресната регистрация, за да може тя да бъде подменена и в личните ви документи.

Последни приготовления
Две седмици преди окончателното изнасяне се свържете с избраната от вас транспортна фирма, за да се убедите, че всички етапи по пренасянето са съгласувани и няма да изникнат сконфузни ситуации. Освен това не чакайте последния момент, а по етапно опаковайте вещите си, защото сами ще се убедите колко много работа ще ви се отвори покрай подреждането и сортирането на безкрайното количество предмети.

Също така един или два дни преди да напуснете мястото изключете хладилника и фризера, за да са напълно размразени, когато бъдат натоварени към новата домашна дестинация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти