Как да избегнем лошата прическа

Старанието ви рано или късно ще бъде възнаградено
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Може би едно от най-непривлекателните неща в женската визия е зле поддържаната коса. А ако към нея прибавим и неподходящата прическа, положението може да се окаже далеч по-катастрофално. Така че нека избегнем тези ситуации със съветите на Едуард Трайкоми, който е един от изявените нюйоркски фризьори.

Не говори в сантиметри
Точните мерни единици са подходящи за научните разработки, но не, и когато говорим за подстригване, защото никой фризьор няма да извади линийката, за да измери петте или десетте сантиметра, с които искате да се разделите. Старайте се ясно да обяснявате, докъде точно искате да скъсите косата си на принципа "дължината до раменете" или пък "малко под ушите".

Ясна картина
Повечето коафьори са на "ти" с визуалните средства на комуникация, затова ако сте си харесали дадена прическа в интернет или някоя печатна медия, ще е най-ползотворно тя да бъде показана на вашия фризьор, за да улучи точния вариант, по който искате да бъде оформена косата и нейния цвят.

Не се крий
Така както докторът трябва да е наясно с вашето медицинско досие, за да ви лекува адекватно, по същия начин и човекът, грижещ се за косата ви, би следвало да е запознат с начина, по който носите прическата си и с какви средства я третирате във всекидневието с цел да получите точен съвет за нейното поддържане.

Липса на консенсус
Ако вашият фризьор дава прекалено смели предложения относно новата ви прическа, а на вас това не ви се нрави, по-добре отклонете офертата, казвайки му, че все още не сте готова на такава коренна промяна, за да няма излишно неудовлетворение и от двете страни на творческия спор.

Пълна концентрация
Не разлиствайте списания, докато сте на фризьорския стол, а следете какво се случва с вашата коса в огледалото. Сега е моментът за въпроси и консултации, които да ви осигурят пълно щастие от финалния резултат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти