Как да се справим с несполучливия изкуствен тен

Целта е никой да не разбере, че това е изкуствен тен
Снимка: Getty/Guliver

Със сигурност всяка една от нас иска да има златист загар и да изглежда като истинска лятна принцеса. В постигането на желания тен на помощ освен слънчевите бани, идват солариумите и автобронзантите.

С последните трябва много да се внимава, тъй като те могат да ви направят да изглеждате оранжеви или тенът да стане на петна.

Ако нещо подобно се е случило, не се отчайвайте, има начин всичко да се поправи.

Като начало вземете мерки още преди да нанесете автобронзанта. Кожата ви трябва да е чиста и добре ексфолийрана. Мажете внимателно, с леки масажни движения и се стараете да нанесете равномерно емулсията по цялото тяло.

Ако обаче нещата не се получат както искате, има няколко начина, по които може да се справите с проблема.

Най-надеждният метод е ексфолиацията. Може да си послужите с луфа, душ гел със скраб частици, пилинг за тяло, а може да ползвате и обикновена сода за готвене! Разтъркайте добре кожата, като внимавате все пак да не я нараните, после изплакнете обилно с вода.

Друг вариант е да си послужите с пресен сок от лимон или водка. И двете ще ви помогнат да свалите изкуствения тен от кожата си. Използвайте памучно тампонче, напоено в течността, а след това задължително се изкъпете.

Най-добрият начин да получите желаният бронзов загар е като се излагате умерено на слънце. Трябва обаче винаги да се мажете с подходящ за вашата кожа слънцезащитен крем.

Излагането на силните слънчеви лъчи на незащитена кожа няма да ви помогне да почернеете по-бързо, а само да станете червени и да изгорите. Не забравяйте, че от слънчеви изгаряния по кожата ви могат да останат неприятни пигментни петна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти