Тайният прякор на принц Филип, който накара всички да се изчервят

Членовете на кралското семейство са наричани по всякакви начини. Имат титли (някои повече от една), сложни имена, официални обръщения като Негово и нейно височество и, разбира се, неофициални прякори. 

Монарсите си имат прякори, които се опитват да не афишират. Например персоналът на двореца нарича принцеса Маргарет „Нейно грубо височество“, а принц Чарлз получава прозвището „разглезеният принц“. Херцогът на Единбург също има свое собствено неприятно прозвище. И зад него не се крие просто мнението на слугите, а много пикантна история. 

Много хора знаят, че в младостта си Филип е член на затворени мъжки клубове. Хората там предпочитат да премълчават какво се е случило на срещите им, но биографът Филип Ейд ги определя като „шумни ергенски партита с всички произтичащи последици“. 

Познат на принца (Стивън Уорд), казва, че на тези сбирки съпругът на кралицата обичал да посреща гости само по дантелена престилка. И за това принцът е наречен "голият сервитьор".  

Списанието Private Eye първо публикува този псевдоним. Кореспондентите успяват да разберат какво се случва зад затворените врати на елитните мъжки клубове. Разбира се, херцогът на Единбург не коментира прякора и се опитва по всякакъв начин да се отрече от него. В крайна сметка не само той е смутен, но и всички присъстващи, които знаят защо точно принцът е наричан така. 

Носят се слухове не само за афинитета на Единбург към пикантните шеги, но и за изневяра от негова страна. Списъкът с предполагаемите любовници на принца непрекъснато нараства през годините. Таблоиди и разговорливи познати му приписват връзки с певици, актриси, телевизионни водещи, писателки и т.н. Самият Филип не реагира на клюките, но кралицата остро отрича всичко. 

Последните години от живота си херцогът на Единбург води спокойно в Бъкингамския дворец и получава много по-ласкави прякори.  

Историкът Ейдриън Тинисууд спомена, че херцогът е бил любимец сред персонала. Той казва: „Ако сте говорили с някой от персонала, ще знаете, че Филип е този, когото всички наистина обичат. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти