Според психолог: 8-те токсични фрази, които вредят на връзката ви

Като обучен в Харвард психолог, който работи с двойки, д-р Кортни Уорън е виждала как връзките бързо започват да стават непоносими, когато единият или и двамата партньори си говорят с презрение.

Презрението е опасно, защото не само атакува характера на човека, но и заема позиция на превъзходство над него.

Знаците, че връзката ти не си струва да продължава

Когато общуваме по този начин, може да се отнасяме към другите с неуважение, да им се подиграваме със сарказъм, да им се присмиваме или да използваме пренебрежителен език на тялото, като въртене на очи или присмех.

Ако забележите някоя от тези фрази, идващи от вас или вашия партньор, връзката ви е в беда:

1. „Ти не ме заслужаваш.“

Език, който отразява презрение, съобщава на партньора ви, че смятате, че той е по-малко от вас, което може да навреди на самочувствието му. Например: „Имаш късмет, че изобщо те търпя.“

Какво да кажете вместо това: „В момента се боря с това да те възприема като партньор“. Споделете как се чувствате по спокоен и честен начин.

2. „Спри да ме питаш дали съм добре. Всичко е наред.” (Когато не е.)

Пасивно-агресивният език не позволява на партньорите да говорят за проблемите си по директен и открит начин. Това затруднява разрешаването на конфликта и може да накара и двете страни да се чувстват несигурни .

Какво да кажете вместо това: „Наистина съм разстроен/а, но все още не съм готов/а да говоря за това.“ Вместо да игнорирате проблемите си, отделете малко време, за да се изправите пред тях и да ги обмислите.

3. „Ти си жалък/жалка.“

Наричането с имена опростява човека в един отрицателен образ, вместо да оцени сложността на това кой е той: индивид с множество характеристики, някои от които може да не харесваме.

Какво да кажа вместо това: „Не ми харесва как се справи с тази ситуация.“ Изразете какво са направили, което не ви харесва, и защо ви е притеснило.

Продължете да четете в галерията, за да разберете кои са всички проблемни фрази:

Според психолог: 8-те токсични фрази, които вредят на връзката ви

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти