Внучката на принц Филип сподели за трогателен подарък, който ще преобърне представите ви за него

принц филип кралско семейство
Снимка: Getty

Кралското семейство продължава да скърби и да си спомня за принц Филип, който си отиде през април тази година на 99-годишна възраст. 

Внучката на кралица Елизабет и покойния ѝ съпруг - принцеса Юджини, споделя за неподозирания талант на принц Филип в документалния филм по BBC Prince Philip: The Royal Family Remembers, заснет в чест на стотния му рожден ден.

31-годишната кралска особа е получила от дядо си специален сватбен подарък със сантиментална стойност - картинка на букет цветя, нарисувана от самия него:

"Беше толкова мило! Сега тя се намира в дома ми в Лондон и всеки път, когато я погледна, се изпълвам с гордост."

Да, точно така! Принц Филип е могъл да рисува. И то забележително добре.

Страстта му към рисуването се проявява под формата на хоби, но се простира много отвъд собствените му занимания. Десетилетия наред открива и колекционира картини на съвременни художници и фотографи, известен е с колекцията си от политически картикатури, от 1952-ра до 1999-та е председател на консултативния комитет на Кралския монетен двор, където помага за надзора върху дизайна на монети, печати и медали, и играе важна роля при създаването на новопроектирана монета в чест на началото от царуването на кралица Елизабет. Приятелството му с английския художник Едуард Сийго също допринася за оформянето на индивидуален стил и обогатяването на знанията му в областта на изобразителното изкуство.

През годините винаги се стреми да намира време за рисуване, усамотявайки се на палубата на кралската яхта Британия. Автор е на множество портрети и пейзажи, някои от тях са част от личната му колекция, други се съхраняват като част от кралската художествена колекция

И за финал, представяме негова маслена картина, изобразяваща самата кралица Елизабет Втора през 1965-та:

 

Принц Филип, който се оттегли от публичните си задължения през август 2017 г., почина на 99-годишна възраст на 9 април. 

Заедно със 94-годишната си съпруга кралица Елизабет имат дъщеря – принцеса Ан, и трима сина: следващият по ред за престола принц Чарлз, принц Андрю и принц Едуард. Оставя след себе си осем внуци, включително принц Уилям и принц Хари, и девет правнуци, включително принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луи, Арчи и сина на принцеса Юджини – Огъст, чието средно име е Филип в чест на прадядо му.

Гафове и лафове на принц Филип

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти