Мерил Стрийп за първи път на корицата на "Вог"

Мерил Стрийп има две награди Оскар за филмите Крамър срещу Крамър (1979 г.) и Изборът на Софи (1982 г.)
Снимка: ЕПА/БГНЕС
62-годишната кинолегенда Мерил Стрийп, която е била номинирана 16 пъти за "Оскар" и 25 пъти за "Златен глобус" ще бъде лице на януарския брой на американското списание "Вог" (Vogue), който ще бъде пуснат на пазара след седмица. Това е и нейната първа корица за най-прочутото модно издание. Снимките за фотосесията пък са дело на Ани Лейбовиц.

Въпреки невероятните си роли и признание, актрисата е имала мигове, когато е смятала, че с кариерата й е свършено.

"Навършвайки 40 ми предложиха три различни сценария, в които трябваше да играя зла вещица. За момент си помислих, че с работата ми като актриса е свършено. Помня, че се обадих на съпруга ми и му казах, че явно няма какво повече да предложа на публиката", споделя Мерил.

Последната роля на двукратната носителка на "Оскар" е във филма Тhe Iron Lady, където ще се превъплъти в образа на бившия министър-председател на Великобритания Маргарет Тачър.

Пред "Вог" тя разказва, че истински се е забавлявала, докато е снимала въпросната лента, чиято световна премиера е насрочена за 13 януари 2012-та.

"Да изиграеш най-дълго управлявалия министър-председател на 20-ти век е изключителна чест за мен", допълва Мерил. Нищо чудно тази нейна роля да й донесе и 17-та номинация за най-престижното филмово отличие, като самата Стрийп много често се шегува, че тя е човекът с най-много неспечелени награди "Оскари" от всеки друг.

"Сигурно съм най-старата жена, красяла корицата на "Вог"", сподели в типично шеговития си тон звездата в интервю за модното издание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти