Вече не е напълно свободен: Защо Ален Делон се нуждае от попечител?

Звездата на френското кино Ален Делон, който участва в класики като "Басейнът", "Леопардът" и "Горещо пладне", страда от проблеми със здравето, откакто получи инсулт през 2019 г. Сега става ясно, че настойник е отговарял за медицинските решения на 88-годишния актьор още от януари, но съдебно решение за попечителство от четвъртък е още една стъпка напред.

„Това означава, че той вече не е напълно свободен да управлява активите си или да взема решения, което позволява управлението на определени медицински аспекти, които го засягат, каза източник, цитиран от France24. 

Вдъхновяващи цитати от Ален Делон

Конкретното ниво на настойничество, което е постановено, обикновено означава, че настойникът управлява банковата сметка и разходите на лицето.

►"Искам да умра, животът свърши": Ален Делон и драмата на едно разбито семейство

Смята се, че Делон живее в имението си във френското селце Души, на повече от 130 километра южно от Париж. Съдия в близкия град Монтаргис в четвъртък взе законното решение за настойничество.

Съдебен източник каза, че прокурорите са поискали мнението на лекар, който след това е информирал съдията.

В последно време Делон е в центъра на ескалираща семейна вражда между синовете му Антони и Ален-Фабиен и дъщеря му Анушка.

►Децата на Ален Делон притеснени: гледачката му го малтретира и цели да се омъжи за него

Кавгата стана публична, след като най-големият му син Антони Делон каза пред списание Paris Match, че баща му е в "отслабено" състояние. Той обвини полусестра си Анушка, че иска да заведе баща им в Швейцария, страна, на която актьорът е гражданин от 1999 г., против волята му, за да избегне "огромен данък" върху наследството.

Анушка в последствие отговори на обвиненията, като каза, че е поискала да го заведе там за лечение.

Неотдавна също стана ясно, че полицията е иззела 72 огнестрелни оръжия от дома на Делон, тъй като той не е имал разрешителни за тях.

В едно от последните развития около драмата в семейство Делон, Анушка съди братята си за посегателство върху личния ѝ живот заради публикуване на разговор между нея и баща ѝ. Датата на процеса е определена за април следващата година, съобщи съд миналата седмица.

Състоянието на Ален Делон възлиза на милиони. Актьорът продаде около 80 произведения на изкуството на търг през юни за повече от 8 милиона евро (8,7 милиона долара).

Анучка Делон, единствената дъщеря на Ален Делон, през годините

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти