
За всички, които спазват коледни пости - разнообразете менюто си и се подсладете със следните рецепти:
Постен тофи ябълков сладкиш – постните десерти са рядкост, но това не бива да ни спира от сладък край с ябълков вкус на всяка една вечеря в дните на пости.
Веган брауни с червено цвекло и малини – сладостта балансира горчивото какао, затова и цвеклото е чудесен избор за постния експериментален десерт със съблазнително напластени вкусове.
Шоколадова торта “Чиста съвест” – веган тортите имат своите особености, но те със сигурност не са за сметка на вкуса и удоволствието от похапването им.
Веган сладкиш със спелта – поради естеството на използваните продукти и най-вече заради умереното количество глутен в спелтата този ароматен кекс има плътна структура, която помага за силното изкусително въздействие на вкуса му.
Палачинкова торта – многобройните съставки на тази ефектна палачинкова торта са умело подбрани от шеф-готвача на menumag.bg Ивелина Иванова, така че между тях да няма нито една от животински произход.
Кайсиево руло с орехи – на немалко страстни любители на сладкишите им се налага да внимават със захарта или с други не твърде диетични продукти. Те със сигурност ще оценят този вкусен десерт, приготвен само от ядки, сушени плодове и естествени заместители на захарта, при това без топлинна обработка.
Бисквитка, карамел и шоколад – този забележителен постен десерт съчетава в себе си хрупкав блат, фин карамел, много шоколад и изненадващи солени нотки.