Кралски експерт: Уилям и Кейт ще направят всичко, за да не се чувстват децата им като „резерва“

Кралското семейство „не иска още едно дете някой ден да напише книга“ като „Резервният“ на Хари, твърди кралски експерт.

По думите на специалиста принц Уилям и Кейт Мидълтън внимателно следят отношенията на принц Джордж с неговите брат и сестра, особено след драмата между престолонаследника и принц Хари около публикуването на „Резервният“.

„Те трябва да помислят за чувствата на Джордж по отношение на неговите братя и сестри. Джордж изпитва целия този натиск“, коментира кралският експерт Кристофър Андерсен ексклузивно за Us Weekly в понеделник. Той отбеляза още, че бъдещият крал трябва да знае, че може да разчита на сестра си, принцеса Шарлот, както и на брат си, принц Луи, по пътя към трона.

уилям кейт хари
Снимка: Getty

Той има брат и сестра, които могат да му помогнат – и които могат да облекчат част от натиска върху него и да споделят част от тежестта на положението му.“

Андерсен – който е автор на книгата „Кралят: Животът на крал Чарлз III“ – отбеляза, че „по същата причина Шарлот и Луи не трябва да се чувстват изолирани и невидими в сянката на по-големия си брат.“

Уилям, който е наследник на крал Чарлз, и съпругата му принцеса Кейт, са родители на 10-годишния Джордж, Шарлот, която е на 8 и Луи, на 5, и са наясно какво може да се случи, когато така нареченият „резервен“ брат (или сестра) се почувства пренебрегнат.

„Кралското семейство не иска някой ден друго дете да напише книга… още един вариант на „Резервният““, каза Андерсен за Us Weekly. „Очевидно Хари беше много наранен, че е живял в сянката на брат си. Мисля, че те са наясно с това.“

уилям кейт хари
Снимка: Getty

Авторът добави, че „семейната динамика“ между Джордж и по-малките му брат и сестра „е много по-здрава, отколкото обикновено би била в кралското семейство“.

Като всички братя, Уилям и Хари, 38, са имали своите възходи и падения във взаимоотношенията през годините. Когато обаче Хари издаде своите мемоари тази година, изглежда нещата се влошиха още повече. В книгата той разказа как близките му са го карали да се чувства като „резервен“ член по кралската линия.

„Бях призован да осигуря резерва, да отвлека и отклоня вниманието и, ако е необходимо, да бъда резервна част. Може би да даря бъбрек. Кръвопреливане. Или пък костен мозък“, написа Хари. „Всичко това ми беше изрично изяснено от началото на житейския ми път и редовно подчертавано и след това.“

Хари твърди, че с Уилям са „имали милиони физически сблъсъци“ през целия си живот. Освен това по-малкият син на Чарлз и Даяна твърди, че през 2019 г. е имало кавга, при която Уилям го е нападнал заради брака му с Меган Маркъл.

Хари твърди, че брат му е нарекъл Меган „трудна“ и „груба“, както и че го е „сграбчил“ за яката и съборил на пода.

След излизането на автобиографията на Хари мнозина кралски експерти коментираха, че за Уилям тези разкрития са голямо предателство, както и че доверието между братята е напълно разрушено.

„Натискът върху Уилям и Хари стана огромен заради динамиката в семейството им“, каза още Андерсен в понеделник. „Фактът, че Даяна беше толкова нещастна, а Чарлз [беше] влюбен в друга [беше труден за тях].“

уилям кейт хари
Снимка: Getty

Джордж, Шарлот и Луи за щастие не са изправени пред подобно изпитание. Те обаче са първите кралски особи, които израстват в ерата на социалните медии.

„Намесата в личното им пространство просто ще бъде все по-голяма, че Уилям и Кейт трябва да защитят личния живот на децата си“, добави Андерсен. „[Те] се опитват да ги предпазват, за да растат толкова нормални, колкото е възможно, но същевременно и да дават на британския народ и света това, което се изисква от тях.“

Чарлз, Камила, Кейт, Уилям и децата танцуват на парти

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти