Принц Хари за смъртта на Даяна: „Вярвах, че инцидентът е лъжа и майка ми е жива“

хари даяна
Снимка: Getty

Автобиографията на принц Хари „Резервен“ (“Spare”) предстои да излезе след броени дни и изглежда той е решил да сподели всички лични моменти от живота на кралското семейство. Дори най-болезнените за него самия.

В книгата, която излиза на 10 януари, Хари описва момента, в който крал Чарлз му съобщава новината за смъртта на майка му принцеса Даяна, съобщават от dailymail.

Хари, който сега е на 38 години, си спомня как след само две седмици му е предстояло да отпразнува своя 13 рожден ден, когато 37-годишната Даяна загива в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. заедно с приятеля ѝ Доди Ал-Файед и шофьора им Анри Пол.

Хари си спомня думите на баща си: „Скъпо мое момче, мама е претърпяла автомобилна катастрофа“. Той добавя, че Чарлз му обяснил, че Даяна е получила нараняване на главата.

В началото шокът за Хари е огромен и той започва да се моли „тихо на баща си, на Господ или и на двамата това просто да не е истина.“ „Тя е в болница, ще я излекуват и ще отидем да я видим. Днес. Най-късно довечера“, това си е мислел 12-годишният Хари по това време.

И въпреки че винаги е познавал баща си като сдържащ емоциите си, Хари го описва като „шокиран“, когато се налага „с тих глас“ да му каже истината: „Опитаха се, скъпо момче. Страхувам се, че не е успяла [да оцелее].“

„Това, което си спомням със зашеметяваща яснота е, че не се разплаках. Нито сълза. А баща ми не ме прегърна.“

Така си спомня Хари последиците от опустошителната новина. „Той не беше добър в показването на емоции при нормални обстоятелства, как би могло да се очаква да ги покаже в такава ситуация?“

даяна
Снимка: Getty


„Но ръката му отново падна върху коляното ми и той каза: „Всичко ще бъде наред“, добавя Хари. „Това беше доста като за него. [Държеше се] бащински, беше изпълнен с надежда, мил. И беше толкова много невярно.“

След като баща му си тръгва, Хари си спомня как останал съвсем сам, докато брат му Уилям, когото той нежно нарича „Уили“, бил в отделна стая.

Хари, който в момента е баща на две деца със съпругата си Меган Маркъл, разкрива още как в неутешимата си скръб е бил обсебен от идеята, че майка му може би все още е жива, твърдят от pagesix.

„Нямаше какво да правя, освен да се разхождам из замъка и да си говоря сам... Така се появи подозрение [че тя е инсценирала инцидента], което после се превърна в твърдо убеждение“, признава той.

Тези откровени и болезнени спомени са само малка част от всичко, което принц Хари има намерение да сподели със света в своята мемоарна книга.

Какво да очакваме от автобиографията на принц Хари „Резервен“

 

Още по темата:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти