Хари с най-тежкото обвинение досега: “Вярвам, че жена ми направи спонтанен аборт заради написаното от таблоидите”

Вече почти целият свят e дочул нещо от драматичните признания, които принц Хари и съпругата му Меган Маркъл направиха в чисто новия им документален сериал в Netflix. Независимо дали искрено съчувствате на семейната драма на двойката, или сте от по-скептично настроените, думите на Хари и Меган открехнаха още по-широко завесата на кралските неволи и ни позволиха да научим покрити тайни от живота на едно от най-известните семейства в света. 

В последния епизод от документалния сериал, принц Хари заклейми британските таблоиди като ги обвини, че са причинили ненужен стрес на Меган, херцогинята на Съсекс, което е довело до спонтанен аборт, страдания и мисли за самоубийство.

В шестия епизод Меган говори за нейния спонтанен аборт през юли 2020 г. Тя описва ключовите стресови фактори в живота си по онова време, включително преместването в новия им дом в Санта Барбара, Калифорния, проблемите с баща ѝ и безмилостния медиен натиск. 

„Бях бременна. Изобщо не спях. Първата сутрин, когато се събудихме в новия ни дом, беше, когато направих спонтанен аборт“, каза Меган.

След тези думи на съпругата си Хари добавя: „Вярвам, че жена ми претърпя спонтанен аборт заради това, което направи Mail [Mail on Sunday]“. 

През 2019 г. британският вестник Mail on Sunday публикува лично писмо, изпратено от Меган до баща ѝ Томас Маркъл. Впоследствие Меган спечели дълга съдебна битка срещу издателя на вестника.

„Гледах всичко това“, продължава да описва трудния момент Хари: „Знаем ли със сигурност, че спонтанният аборт е бил причинен от това? Разбира се, че не знаем. Но имайки предвид стреса, който това причини, липсата на сън, времето, в което се случи бременността, това в коя седмица беше тя, мога да кажа, от това, което видях, че този спонтанен аборт беше причинен от това, което се опитваха да направят с нея.”

Херцогът и херцогинята на Съсекс прекратиха всички отношения с четири от най-големите таблоиди в Обединеното кралство през 2020 г. - Daily Mail, Sun, Mirror и Express - след години на обтегнати отношения и правни битки.

Хари и Меган написаха по това време в официално писмо, че вярват, че свободната преса „е крайъгълен камък за всяка демокрация“, но добавиха също, че „има реална човешка цена“ за начина, по който таблоидите си вършат бизнеса.

Освен спонтанния аборт на Меган, последните три епизода на сериала на Netflix обхващат предизвикателствата пред двойката след сватбата им през 2018 г., влошеното психическо здраве на Меган и взимането на решението да напуснат като действащи членове на кралското семейство.

Вижте непоказваните лични снимки на Меган и Хари

Вижте най-важното, което научихме от сериала за Хари и Меган, в следните линкове: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти