Реакцията на Чарлз към смъртта на Даяна изненадва мнозина, пише биограф

Нова биография, посветена на Чарлз Трети, прави разкрития за личния живот на новия британски монарх.

Авторът Кристофър Андерсен разказва за книгата си „Кралят“ пред Entertainment Tonight, споменавайки развода на Чарлз и последвалата смърт на принцеса Даяна.

Връзката на Даяна и Чарлз през годините

„Повечето хора биха се изненадали колко емоционален стана той, когато научи за смъртта на Даяна“, разказва биографът и коментира за бившата двойка: „Те бяха започнали да поправят отношенията си до известна степен. Те най-накрая, след години на война във вестниците...бяха постигнали нещо като примирие.“

„Когато той научи по телефона новината, че Даяна е починала, нададе вой, който беше описан от един от неговите слуги като вой на мъка... Това беше майката на децата му, така че той я оценяваше като такава“, споделя още Андерсен.

Когато идва време за погребението на Даяна, състояло се на 6 септември 1996 г., Уилям и Хари се налага да вървят зад ковчега на майка си - нещо, за което Андерсен вярва, че Чарлз изпитва „огромна вина“. По онова време принц Уилям е 15-годишен, а до 12-ия рожден ден на принц Хари остават дни.

„И Уилям, и Хари говориха сравнително наскоро за степента, в която все още страдат. Това наистина е случай на посттравматично стресово разстройство. Те все още страдат от ретроспекции“, казва авторът на „Кралят: Животът на Чарлз Трети“.

„Чарлз и Филип всъщност уговориха момчетата да ходят зад ковчега, нещо, което Уилям и Хари казаха, че никога не би трябвало да бъде искано от никое дете... Хари казва, че летенето до Лондон наистина е тригер за него. Всеки път, когато се връща в Англия, той си спомня този ден, ходейки зад ковчега на майка си.“

Общите моменти на Чарлз и Даяна пред камерите

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти