„Не мога да си представя някой със здрав разум да те напусне заради Камила“: откровенията на принц Филип към принцеса Даяна

През 1996 г. феновете на кралското семейство са шокирани от раздялата на принцеса Даяна и принц Чарлз.

Разводът между членове на кралско семейство сам по себе си е рядко срещан, но това, което прави този скандален, са подробностите около връзката на тогавашния принц на Уелс, вече крал на Великобритания, с Камила Паркър Боулс по време на брака му с Даяна. Двойката официално се разделя през 1992 г., а две години по-късно Чарлз публично призна за изневярата си в интервю, разказват от Marie Claire.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Цялата ситуация несъмнено е била неприятна и за останалите членове на кралското семейство, но се смята, че поне един от тях е застанал на страната на Даяна. Макар в общественото пространство да не се е разпространявала информация, че принцеса Даяна и принц Филип са се разбирали добре (а според някои дори не е бил особено дружелюбен към нея по време на брака със сина му), изглежда, че съпругът на кралица Елизабет до известна степен е подкрепял принцесата на Уелс по време на развода ѝ.

Това доказват и разменени писма между Филип и Даяна, които бившият кралски иконом Пол Бъръл разпространява през 2003 г. По това време The Sunday Times съобщава, че принцът се опитва да предотврати публикуването им, което навежда на мисълта, че са автентични.

Те са подписани „с най-искрена любов, татко“, а части от предполагаемо писмо от херцога на Единбург до принцесата на Уелс от 1992 г., публикувани първоначално от Daily Mail, гласят:

„Не мога да си представя някой с здрав разум да те напусне заради Камила.“

и

„За мъж на неговата позиция Чарлз постъпи глупаво да рискува всичко заради Камила. Никога не сме си и помисляли, че може да му се иска да те остави заради нея. Такава перспектива дори не е минавала през ума ни.“

Но не всичко, разкрито в предполагаемите писма, е положително. Смята се още, че Филип задава на Даяна въпроса: „Можеш ли честно да се вгледаш в сърцето си и да кажеш, че връзката на Чарлз с Камила няма нищо общо с поведението ти към него в брака ти?“

Мъжете, с които принцеса Даяна е романтично свързвана през годините >>>

Интересът към писмата е подновен през 2018 г. благодарение на публикация, публикувана от RSVP Live. В неотдавнашния си материал за писмата на Филип The Mirror включва сканирани множество писма от Даяна до нейния свекър, в които тя моли за насоки и благодари за отговорите.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти