Сладкото откровение на Чарлз за неговата внучка принцеса Шарлот

Крал Чарлз е дядо на петима внуци, но раждането на първото момиче сред тях - принцеса Шарлот, предизвиква мило признание от негова страна, разказва британското издание HELLO!

Неговата внучка се ражда на 2 май 2015 г., когато Чарлз все още е принц на Уелс. Разговаряйки с репортери и почитатели няколко дни по-късно, той споделя първо: „Надявах се на момиче!“

Сладката принцеса Шарлот през годините

По това време Чарлз се намира по работа в град Паундбъри, в графство Дорсет, а при посещението си споделя своето специално желание за Шарлот.

„Красива е“, казва той. „Надявах се на внучка – някой, който да се грижи за мен, когато остарея.“

Ясно е колко радост носи на краля да бъде дядо. Съпругата му, кралицата консорт Камила не крие какъв е Чарлз в тази роля. „Той може да падне на колене и да пълзи с тях с часове, да издава смешни звуци и да се смее“, разказва Камила за внуците му в документалния филм на BBC: „Принц, син и наследник: Чарлз на 70“ от 2018 г.

Животът на крал Чарлз Трети пред камерите

73-годишният Чарлз и 75-годишната Камила имат общо десет внуци. Освен принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луис, Арчи и Лилибет, Камила има петима внуци: Лола и Фреди Паркър Боулс (деца на сина ѝ Том Паркър Боулс) и Елиза Лопес, близнаците Гюс и Луис Лопес (деца на дъщеря ѝ Лаура Лопес).

„Внуците ми напълно го обожават“, добавя Камила в документалния филм. „Той чете „Хари Потър“, може да си преправя гласа и мисля, че децата наистина оценяват това.“ В „Принц, син и наследник: Чарлз на 70“ принц Уилям описва баща си като „блестящ“ дядо, макар да не крие, че му се ще да прекарва повече време с внуците.

„Сега е навършил 70 години и това е идеалният момент да се консолидираме малко, защото както при повечето семейства, се тревожим дали възрастните ще са с нас и искаме да сме сигурни, че здравето им е наред. Той е най-здравият мъж, когото познавам, но също толкова искам да е във форма до 95 години“, казва Уилям и добавя: „Затова би било прекрасно да имаме повече време с него у дома и да може да си играе с внуците. Защото когато е там, той е блестящ. И имаме нужда от него там, доколкото е възможно.“

Редки снимки на крал Чарлз Трети като дете

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти