Защо принц Джордж беше със син костюм на кралското погребение? Кралски експерти отговарят

Принц Джордж и принцеса Шарлот се присъединиха към родителите си в почитта към своята прабаба кралица Елизабет на държавното погребение на покойния монарх в понеделник. 

Те бяха единствените от 12-те праправнуци на кралицата, на които им беше позволено да присъстват. Братчето им, 4-годишният принц Луи вероятно е бил сметнат за твърде малък, за да се присъедини към останалата част от семейството. Припомнете си повече тук:

► Сбогом с любимата прабаба: принц Джордж и принцеса Шарлот се включиха в процесията за погребението на кралицата

И докато кралските жени могат да избират между различни варианти при избор на визия, при мъжете нещата са далеч по-консервативни – крал Чарлз III и принц Уилям облякоха официалните си военни униформи, с които обикновено се появяват на всяко официално събитие. Принц Хари, който се отказа от привилегиите си като член на кралското семейство, носеше класически черен костюм.

Уилям, Кейт, Хари и Меган заедно на службата в чест на кралицата

Принц Джордж, синът на принца на Уелс, се появи в тъмносин костюм, черни обувки и черна вратовръзка. Цветът на дрехите му събуди любопитството на много потребители в социалните мрежи, а отговорът на кралските експерти не закъсня. Според тях в този случай няма нарушение на кралския етикет – мъжете в кралското семейство имат право да носят както черно, така и други тъмни цветове по време на погребение, докато на жените им се позволено да носят само черно. 

Принц Джордж и принцеса Шарлот на погребението на кралица Елизабет

► Детска тъга: принцеса Шарлот се разплака на погребението на кралица Елизабет

Според кралските експерти изборът на костюм на принц Джордж обаче никак не е случаен. От една страна, той е в същия тон като униформата на принца на Уелс. 

принц джордж
Снимка: Getty

На горния кадър виждаме как тъмносините дрехи на кралските баща и син деликатно контрастират с останалите гости, облечени в черно. Съвсем естествено може да се допусне, че това също е целенасочено – те са на първи и второ място по линията за наследяване на трона, следвани от принцеса Шарлот и принц Луи. 

► Изящна и в скръбта: Кейт Мидълтън носи две специални бижута на кралицата за погребението ѝ

Виждаме самата принцеса в класическа черна рокля, но тя също заслужава нашето внимание, този път обаче заради нейните аксесоари.

Вчера беше нейната първа поява с шапка и бижу – шапката е част от етикета на английските дами по време на официални събития, а красивата брошка е във формата на подкова и символизира любовта на покойната Елизабет Втора към конете. Нещо повече, красивото украшение със сантиментална стойност е подарък за малката принцеса от самата кралица. 

Очевидно малката принцеса е готова да покаже на света, че вече е голямо момиче и постепенно започва да усвоява изкуството да изпраща послания със своя тоалет – точно като своята майка, Кейт Мидълтън!

Кейт и Уилям с първи ангажимент като новите принц и принцеса на Уелс

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти