Изящна и в скръбта: Кейт Мидълтън носи две специални бижута на кралицата за погребението ѝ

Новата принцеса на Уелс засвидетелства уважението си към Елизабет Втора на погребението ѝ в понеделник, носейки две бижута, принадлежали на покойната кралица.

За погребението Кейт изглеждаше елегантно в черна рокля Alexander McQueen, допълнена от шапка с козирка и воал. Великолепната огърлица, която виждаме около врата ѝ, е четиринишков перлен чоукър с диамант в центъра, разказват от People. Елизабет е носила бижуто за държавен банкет в Бангладеш през 1983 г.

Вижте снимки в галерията тук:

Кейт Мидълтън на погребението на Елизабет Втора

Друг акцент във визията на принцесата са перлените обеци от Бахрейн, също част от личната колекция на кралицата. Те са подарени на кралицата за сватбата ѝ през 1947 г.

Това обаче не е първият път, в който херцогинята на Кеймбридж и Корнуол, носи огърлицата и обеците. Кейт Мидълтън ги слага и за погребението на съпруга на Елизабет – принц Филип, през април 2021 г.

Припомнете си тук ► Стил и достойнство: Кейт Мидълтън си позволи сълзи извън параклиса след погребението на принц Филип

Принцесата на Уелс отдаде почит на кралицата чрез бижута и на няколко церемониални събития след смъртта на монарха.

На службата по случай пристигането на ковчега в Уестминстър Хол във вторник миналата седмица тя носеше чифт обеци с перли и диаманти, принадлежали на Елизабет. Първоначално кралицата носи тези обеци по време на своя Сребърен юбилей през 1977 г. За първи път ги дава назаем на Кейт, когато тя отива в Холандия за първото си самостоятелно пътуване в чужбина през октомври 2016 г., пише сайтът The Court Jeweller.

Припомнете си тук ► Символика в скръбта: как Меган Маркъл почете кралицата, а Кейт Мидълтън подкрепи Камила

След това събитие Кейт носи обеците още три пъти през миналата седмица: в Сандрингам в четвъртък, когато заедно с принц Уилям разгледа оставените цветя и картички в памет на кралицата; за да поздрави войските на Британската общност в петък и за обяд в Бъкингамския дворец в събота.

Кейт и Уилям с първи ангажимент като новите принц и принцеса на Уелс
Кейт и Уилям поздравяват войските, които ще участват в погребението на кралицата
Кейт Мидълтън приветства на обяд в Бъкингам генерал-губернатори на нациите от Британската общност

Принцесата на Уелс носеше и още едно бижу от личната колекция на Елизабет Втора - брошка с диаманти и перли, по време на служба в Уестминстър Хол в сряда. Кралицата се сдобива с украшението по време на пътуване до Южна Корея през 1999 г., съобщава още The Court Jeweller.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти