Символика в скръбта: как Меган Маркъл почете кралицата, а Кейт Мидълтън подкрепи Камила

Тази сряда, 14 септември, кралското семейство се обедини, за да изкаже почитта си към паметта на кралица Елизабет. Монархът почина на 8 септември, а в последвалите дни станахме свидетели на множество традиции, спазени от кралското семейство, които предхождат погребението на кралицата, което ще се състои на 19-ти септември.

В сряда се състоя процесията с ковчега на кралицата, която започва от Бъкингамския дворец и стига до Уестминстър Хол, където ковчегът беше положен, за да могат поданиците ѝ да се прощават с нея през следващите дни.

Кралицата напусна завинаги Бъкингам

Принц Уилям и принц Хари се присъединиха към баща си, Чарлз Трети, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард в процесията зад ковчега на кралицата, който се отправи към Уестминстър Хол. Към краля и синовете му се присъединиха още Питър Филипс, син на принцеса Ан, заедно с принц Ричард, херцог на Глостър и Дейвид Армстронг-Джоунс, граф на Сноудън, който е син на принцеса Маргарет.

В Уестминстър Хол към Уилям и Хари се присъединиха и техните съпруги Кейт и Меган. Така четиримата показаха за пореден път обединение в труден момент след месеците на спекулации за обтегнатите им отношения.

Кралските коментатори отбелязаха, че по време на процесията Кейт се е возила в един автомобил заедно с кралицата консорт Камила, което означава, че херцогинята засвидетелства своята подкрепа към Камила и отправя послание за единство и приемственост.

уилям хари кейт меган
Снимка: Getty

Други важни детайли също правят впечатление във визията на херцогинята. Кейт носеше брошка, принадлежала на кралица Елизабет, а обеците ѝ са били притежание на принцеса Даяна. 

Меган Маркъл също не пропусна да отправи послание чрез избора си на аксесоари. Тя носеше обеци, подарени ѝ от самата кралица Елизабет. 

уилям хари кейт меган
Снимка: Getty

Вижте в галерията ни още снимки на Уилям, Хари, Кейт и Меган:

Уилям, Хари, Кейт и Меган заедно в скръбта

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти