Бъкингам се прости с кралицата: наследниците на Елизабет я изпращат в последното ѝ пътуване

Кралското семейство се събра този следобед в Бъкингам, за да отдаде почит на Елизабет Втора и изпрати покойния монарх от дома му.

Принц Уилям и принц Хари се присъединиха към баща си, Чарлз Трети, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард в процесията зад ковчега на кралицата, който се отправи към Уестминстър Хол. Към краля и синовете му се присъединиха още Питър Филипс, син на принцеса Ан, заедно с принц Ричард, херцог на Глостър и Дейвид Армстронг-Джоунс, граф на Сноудън, който е син на принцеса Маргарет.

Кралицата напусна завинаги Бъкингам

По старинна традиция, датираща от времето на кралица Виктория през 1901 г., ковчегът на кралица Елизабет бе пренесен на лафет – опора, на която се поставят оръдия.

Шествието започна в 16:22 ч. българско време и пристигна в Уестминстър в 17:00 ч. за 20-минутна служба. Там покойният монарх ще остане следващите пет нощи преди погребението в понеделник, 19 септември.

Изпращането на кралицата от Бъкингамския дворец се проведе, след като ковчегът ѝ беше пренесен от Шотландия във Лондон във вторник вечер.

Ковчегът на кралица Елизабет напусна Единбург, Шотландия
Бъкингам посрещна ковчега на кралица Елизабет Втора

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти