Бдението на кралица Елизабет: Камила почете монарха с рядко бижу, а принцеса Ан създаде прецедент

Децата на покойната кралица Елизабет спазиха тъжна традиция, позната като Бдението на принцовете.

Крал Чарлз Трети, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард се събраха в понеделник вечер в катедралата Сейнт Джайлс в Единбург, Шотландия, разказват от People. Там беше положен ковчегът на майка им, покрит с Кралското знаме на Шотландия и увенчан с цветен венец и Короната на Шотландия.

За около 10 минути членовете на кралското семейство символично се присъединиха към Кралската рота от стрелци, които ще пазят ковчега на кралицата денонощно по време на престоя му в Сейнт Джайлс, докато граждани отдадоха почитта си. Крал Чарлз, облечен в шотландски килт, зае значимо място в предната част на ковчега.

Редкият ритуал е бил извършван само два пъти преди в британската история - първо при погребалните шествия за дядото на кралицата, крал Джордж V, през 1936 г. и отново по време на погребението на кралицата майка през 2002 г., отбелязва The ​​Independent.

Участието на 73-годишната принцеса Ан в Бдението на принцовете беше значимо - тя се превърна в първата жена, член на кралското семейство, участвала някога в тази традиция.

Принцесата, която е покровител на Кралския флот и благотворителната организация на Кралската морска пехота, както и командир на Портсмут, е също единствената жена член на кралското семейство, която носи своя униформа на официални събития, разказват от HELLO!

Децата на кралица Елизабет се събраха за бдение в Единбург, Шотландия

Единствената дъщеря на кралицата досега има видима роля в събитията след смъртта на майка си - от следването на ковчега по време на шестчасовото пътуване от замъка Балморал до Единбург до появата заедно с братята си зад ковчега в катедралата Сейнт Джайлс.

За да почете паметта на Елизабет Втора, за църковната служба кралицата консорт Камила се появи с рядко носената от нея брошка с диамантен трън. Първоначално брошката е била едно от любимите бижута на Кралицата майка и често я закачала на шапката си при официални посещения, обясняват от HELLO!

Когато тя почина през 2002 г., бижуто е предадено на дъщеря ѝ кралица Елизабет Втора, а впоследствие тя го подарява на Камила, която дебютира с него публично през 2015 г.

По-рано вчера Чарлз Трети и кралицата консорт Камила за първи път седнаха на трона в Уестминстърската зала. Там новият крал за първи път се обърна към двете камари на Парламента, като се бореше със сълзите, докато призна, че усеща „тежестта на историята“ около тях.

Исторически момент: Чарлз Трети и Камила заеха местата си на трона

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти