Просълзяващата реч на Чарлз и още трогателни моменти от обявяването му за крал

За първи път от 70 години насам Великобритания има нов монарх.

Чарлз Трети беше официално провъзгласен за крал по време на церемония в двореца Сейнт Джеймс в Лондон. Принц Уилям, кралицата консорт Камила, министър-председателят Лиз Тръс и архиепископът на Кентърбъри бяха първите, които подписаха официалната прокламация преди другите членове на Съвета за присъединяване.

Вижте снимки от събитието тук:

Официалното провъзгласяване на Чарлз за крал на Великобритания

Новият монарх подписа официалната прокламация с писалка и поставка за мастило, подарени му от неговите синове принц Уилям и принц Хари, отбелязва HELLO! В друг трогателен момент принц Уилям беше забелязан да слага ръка зад Камила в знак на подкрепа, след като тя стъпи накриво при влизане в Картинната галерия на двореца, пише още изданието.

Своята реч по време на прокламацията кралят посвети на покойната си „обична майка“, която почина на 96-годишна възраст в Балморал в четвъртък.

Чарлз Трети отдаде почит на покойната кралица и със сълзи на очи благодари за съчувствието, изразено към семейството му.

Обръщението на Чарлз беше направено във втората част на трогателната и мрачна церемония - когато работата се премести в тронната зала на двореца, а кралят на практика бе домакин на първото заседание на Тайния съвет, разказват от Express.co.uk.

Редица процедурни въпроси бяха решени - кралят включително одобри деня на погребението на покойната кралица, което ще се състои в Уестминстърското абатство на 19 септември, понеделник, и е обявено за почивен ден в страната.

Ето и пълната реч на Чарлз при днешното му официално обявяване за крал:

„Мое най-скръбно задължение е да съобщя за смъртта на моята любима майка, кралицата. Знам колко дълбоко вие, цялата нация – и мисля, че мога да кажа целият свят – ми съчувствате за непоправимата загуба, която всички ние претърпяхме.

За мен е най-голямата утеха да знам за съчувствието към моята сестра и братя, изразено от толкова много хора и че такава огромна привързаност и подкрепа се отправя към цялото ни семейство при нашата загуба.

На всички нас като семейство, както и на това кралство и по-широкото семейство от нации, от които то е част, моята майка даваше пример за любов през целия си живот и безкористна служба.

Царуването на майка ми беше несравнимо по своята продължителност, посвещаване и отдаденост. Дори когато скърбим, ние благодарим за този най-предан живот.

Дълбоко осъзнавам този голям завет, задълженията и тежките отговорности на суверенитета, които сега преминаха към мен. При поемането на тези отговорности ще се стремя да следвам вдъхновяващия пример, който ми беше даден в подкрепа на конституционното управление и да се стремя към мира, хармонията и просперитета на народите на тези острови и на кралствата и териториите на Британската общност по целия свят.

За тази цел знам, че ще бъда подкрепен от обичта и лоялността на народите, чийто суверен съм призован да бъда, и че при изпълнението на тези задължения ще се ръководя от съветите на техните избрани парламенти. Във всичко това съм дълбоко насърчен от постоянната подкрепа на моята любима съпруга.

Използвам тази възможност, за да потвърдя желанието и намерението си да продължа традицията да предавам наследствените приходи, включително имението на короната, на моето правителство в полза на всички в замяна на суверенната безвъзмездна помощ, която подкрепя служебните ми задължения като дъръжавен глава и лидер на нацията.

И при изпълнението на тежката задача, която ми беше възложена и на която сега посвещавам остатъка от живота се, се моля за напътствието и помощта на Всемогъщия Бог.“

Чарлз се завърна в Лондон като новия крал

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти