„С Меган вероятно никога няма да получим извинение от семейството ми“: Хари за сложните отношения с баща си и брат си

Принц Хари направи някои разкрития за напрежението между себе си, брат си принц Уилям и баща си крал Чарлз III на погребението на принц Филип през 2021 г.

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган Маркъл говориха за покойния херцог на Единбург във втора част на сериала „Хари и Меган“, който излезе в Netflix в четвъртък, 15 декември. Принцът разказа за интимното погребение на дядо му, който почина на 99 години през април 2021 г.

41-годишната Меган и 38-годишният Хари живееха в Калифорния, когато принц Филип почина, а завръщането на принц Хари в Обединеното кралство за възпоменателната служба отбеляза първото му пътуване от повече от година на фона на пандемията от COVID-19.

Погребението на принц Филип

Меган, която тогава беше бременна с дъщеря им Лилибет Даяна, не се присъедини. Херцогинята на Съсекс е била „посъветвана от своя лекар да не пътува“, каза кралски говорител по това време. 

► Специалният жест на Меган Маркъл за погребението на принц Филип

За завръщането си в Обединеното кралство след оттеглянето си от кралското семейство през 2020 г., Хари каза в документалните серии:

„Беше трудно – особено прекарвайки време в чатове с брат ми и баща ми, които просто бяха много фокусирани върху едно и също погрешно тълкуване на цялата ситуация. Така че никой от нас не искаше наистина да говори за това на погребението на дядо ми, но го направихме.“

► Принц Хари се е сблъскал с „доста студенина“ и „негодувание“ от семейството си след завръщането във Великобритания

погребение принц Филип Хари Уилям Чарлз
Снимка: Getty

„Трябваше да се примиря с факта, че вероятно никога няма да получим истинска отговорност или искрено извинение [от семейството ми]“, добави Хари. „Съпругата ми и аз продължаваме напред. Фокусирани сме върху това, което следва.“

Принц Хари се присъедини към другите членове на кралското семейство, за да върви зад ковчега на дядо си по време на процесията до параклиса Сейнт Джордж в замъка Уиндзор. Въпреки че погребението беше събиране на Хари и Уилям, братята бяха разделени по време на мрачната разходка от братовчеда им Питър Филипс.

► Елизабет Втора нарушава традиция за погребението на съпруга си, за да спести неудобството на принц Хари

„Редът на шествието е „практическа промяна, а не изпращане на сигнал“, каза преди това говорител на Бъкингамския дворец. „Това е погребение и няма да бъдем въвлечени във възприятия за драма. Уговорките са договорени и представляват желанията на Нейно Величество“, добавиха те.

погребение принц Филип Хари Уилям Чарлз
Снимка: Getty

В трети епизод от сериала Меган каза, че се е чувствала приветствана в семейството от принц Филип. Седнала до принца на Единбург на вечеря по време на първата си Коледа в Сандрингам, Меган разказа, че тя и „дядото на Х“ са говорили дълго и е било „толкова страхотно“.

По-късно Меган сподели, че Хари, който по това време беше неин годеник, ѝ подшушнал: „Дядо има лошо ухо. Той не можеше да чуе почти нищо от това, което казваш.“

Вечната любов на кралица Елизабет и принц Филип в снимки

Прочетете още за сериала „Хари и Меган“:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти