Чарлз се е забавлявал със „садистични“ подигравки към Хари: „Кой знае дали съм истинският ти баща?“

Крал Чарлз е правил „садистични“ подигравки за „истинския“ баща на принц Хари, пише херцогът на Съсекс в автобиографията си.

Спекулации, че негов баща е бившияг любовник на принцеса Даяна - майор Джеймс Хюит, се появяват през 90-те години. Тогава Хюит съдейства на писателката Ан Пастернак за написването на книгата „Влюбена принцеса“, която съдържа подробности за връзката им, а година по-късно принцесата на Уелс потвърждава аферата в небезиствестното си интервю за предаването „Панорама“ по BBC.

В мемоара си „Резервен“ („Spare“), който излиза във вторник, 38-годишният Хари разказва за коментарите на баща си.

Откъс от книгата, публикуван в изданието Page Six, гласи: „Татко обичаше да разказва истории и тази беше една от най-добрите в неговия репертоар. Винаги завършваше с изблик на философстване... „Кой знае дали наистина съм принцът на Уелс? Кой знае дали изобщо съм ти истински баща?“

Херцогът на Съсекс разказва още: „Той се смееше и смееше, въпреки че тази шега беше забележително лишена от хумор, като се има предвид циркулиращият точно тогава слух, че истинският ми баща е един от бившите любовници на мама: майор Джеймс Хюит. Една от причините за този слух беше пламтящата рижава коса на майор Хюит, но друга причина беше садизмът.“

Според принца двамата с Чарлз никога не са обсъждали директно слуховете за Хюит.

Джеймс Хюит, обичан от принцеса Даяна и подозиран за баща на принц Хари

По думите на Хари читателите на таблоиди харесват идеята, че Чарлз не е негов баща. „Може би ги е накарало да се почувстват по-добре спрямо собствения си живот, когато животът на един млад принц е причина за смях. Няма значение, че майка ми се срещна с майор Хюит далеч след моето раждане“, добавя той.

Джеймс Хюит, подозиран за баща на принц Хари: още едно любовно разочарование за принцеса Даяна

Принцеса Даяна се запознава с Джеймс Хюит на вечеря през 1986 г. – две години след като ражда Хари. Двойката има петгодишна връзка, а след края на отношенията им Хюит се превръща в противоречива фигура заради опитите си да продаде любовни писма, разменени с покойната принцеса. В Обединеното кралство дори бива обявен за „най-големия мошеник на Великобритания“.

Какво да очакваме от автобиографията на принц Хари „Резервен“

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти