Джеймс Хюит, подозиран за баща на принц Хари: още едно любовно разочарование за принцеса Даяна

Сред конспиративните теории, свързани с британското кралско семейство, е тази, че бащата на принц Хари всъщност не е принц Чарлз, а друг мъж, с когото принцеса Даяна е имала връзка.

Става въпрос за британеца Джеймс Хюит, кавалерийски офицер, с когото тя се запознава по време на парти, организирано от придворната ѝ дама Хейзъл Уест през 1986 г., пишат от изданието Town&Country.

8 откачени теории за британското кралско семейство

Първият им разговор се усети непринуден, каза тя, и именно това предизвика привличане у нея. Както тя се изрази, те се разбраха отлично“, пише за тази среща Кен Уорф, охранителят на принцесата, в своята книга „Даяна: строго пазена тайна“. „Той ѝ каза, че е инструктор по езда и когато тя призна, че се страхува от коне, ѝ предложи да ѝ помогне, за да преодолее страха си.“

Скоро след като той става инструктор по езда на принцесата, двамата започват връзка, която продължава няколко години. По времето, когато те се запознават, бракът на Даяна и Чарлз е нестабилен, а принцът продължава да поддържа отношения със смятаната за бивша тогава негова приятелка Камила Паркър-Боулс. Именно това обстоятелство според Кен Уорф предразполага Даяна да потърси романтика другаде.

„Хюит, естествен женкар, ѝ даде вниманието и привързаността, на които тя се наслаждаваше, а след това и страстта, за която тя копнееше“, пише охранителят и добавя също, че двамата са се срещали в стара вила в Девън, принадлежаща на Шърли, майката на Хюит.

И макар Уорф да стига и до по-интимни подробности, през 2017 г. в австралийското телевизионно предаване Sunday Night самият Джеймс рисува по-невинна картина: „Аз готвех, а Даяна миеше. Просто вечеря, отпускане и смях.“

Джеймс Хюит, обичан от принцеса Даяна и подозиран за баща на принц Хари

Към края на 80-те години Хюит е призован да работи на танков ескадрон, който го отвежда в чужбина. „Даяна се чувстваше предадена: той беше избрал кариерата си вместо нея. Отначало тя направи всичко възможно, за да му попречи да отиде, дори заплашваше да говори с командващия го офицер“, пише Уорф. „Когато Джеймс отказа да жертва кариерата си, Даяна остави аферата да отшуми.“

Въпреки че принцесата остава в контакт с Хюит, след като той е разпределен в Саудитска Арабия през 1990 г., връзката очевидно приключва.

Джеймс попада под светлините на прожекторите през 1994 г., когато малко след оттеглянето си от въоръжените сили си сътрудничи с авторката Анна Пастернак за книгата „Влюбената принцеса“. В нея той подробно описва връзката си с Даяна, продължила пет години - между 1986 и 1991 г. Въпреки че раздялата с принц Чарлз от 1992 г. вече е налице по това време, новината все пак създава скандал, а книгата бързо се превръща в бестселър.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

През 1995 г., малко по-малко от година преди официалния развод на кралската двойка, принцесата на Уелс потвърждава аферата в прословутото интервю за предаването „Панорама“ по Би Би Си. „Да, обожавах го. Да, бях влюбена в него. Но бях много разочарована“, казва Даяна за участието на Хюит в издаването на книгата.

След трагичната смърт на принцесата през 1997 г. офицерът продължава периодично да предизвиква заглавия в пресата с още разкрития за връзката си с Даяна. През 1999 г. той издава книгата „Любов и война“, в която подробно описва отношенията им, а през следващите десетилетия дава многобройни интервюта по темата.

Джеймс Хюит на няколко пъти е правил опит или е бил обвинен в опити да продаде над 60 любовни писма от Даяна, получени от нея, докато е служил във войната в Персийския залив. Според информация от изданието News of the World, публикувана две години след смъртта на принцесата, Хюит е предложил цена от 10 милиона британски лири за тези спомени. Писмата никога не са били оповестявани публично, а в интервю за Telegraph през 2009 г. той заявява, че възнамерява да ги запази завинаги.

В средата на 90-те, след пенсионирането си от армията, Хюит отваря голф игрище. По-късно той записва няколко участия в телевизионни риалити програми, включително X-Factor и победа през 2004 г. в състезанието на Back to Reality, напомнящо за формата Биг Брадър.

През 2009 г. бившият офицер се премества в Марбея, Испания, за да отвори бара The Polo House, който затваря през 2013 г. През 2017 г. той е хоспитализиран след инфаркт, но впоследствие е изписан.

Джеймс Хюит
Снимка: Getty

Отношенията на Хюит с Даяна карат кралски почитатели да предполагат, че има вероятност Джеймс да е баща на принц Хари, позовавайки се на прилика между двамата - по-специално червената им коса. Хюит обаче еднозначно отрича тези твърдения.

По тази тема Кевин Уорф пише: „Една проста проверка на датите доказва, че е невъзможно Хюит да бъде баща на Хари... Хари е роден на 15 септември 1984 г., което означава, че е заченат около Коледа 1983 г., когато брат му Уилям е на 18 месеца. Даяна се запознава с Джеймс Хюит чак през лятото на 1986 г.“

Джеймс Хюит, обичан от принцеса Даяна и подозиран за баща на принц Хари

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти