Един прероден скандал: как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII

хари едуард
Снимка: Getty

Алексия Петрова

“Който забравя историята, е обречен да я повтаря.” - казва американският философ и писател Джордж Сантаяна, осъзнавайки една от най-изконните истини за човечеството. Тази мъдра мисъл звучи особено релевантна, имайки предвид избухналото с нова сила медийно внимание около принц Хари след публикуването на неговите мемоари. Книгата “Резервен” предизвика полюсни реакции в обществото не само във Великобритания, но и в хората по цял свят. 

Британската кралска институция обаче, колкото и сдържана и стабилна да ви се струва в лицето на такава буря, вече е играла тази игра. Преди да има Хари, е имало Едуард VIII - един крал, който променя рязко курса, в който е поела историята на монархията, въпреки скандално краткото му управление...или всъщност, именно заради него. 

Едуард е брат на Джордж VI  - прадядо на Хари и баща на кралица Елизабет II. Неговата абдикация в името на любовта е прецедент в историята на Великобритания и причината именно Елизабет II да е най-дълго управлявалият монарх.

В галерията ни по-долу ще ви разкрием редицата изненадващи прилики между животите на принц Хари и на Едуард. Вие сами преценете дали това е поредица от любопитни съвпадения, странна шега да съдбата или някакъв вид поличба, която тегне над фамилията Уиндзор. 

Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти