Единственият път, когато Кейт наистина разстрои кралицата

През годините кралското семейство е преживяло много значими събития. А в кралската династия има човек, който не понася скандалите повече от всички останали. Това е нейно величество.  

Говори се, че кралицата дълго време си спомняла как снимките на херцогинята на Кеймбридж без горнище се разпространявали в пресата. Но дали Елизабет обвини съпругата на внука си за случилото се или разбра, че това е неприятен пример за нахлуването на папараци в личното пространство на херцога и херцогинята? 

През 2012 г. семейство Кеймбридж излиза във ваканция. По това време двойката все още няма деца и избира южната част на Франция, където младата семейна двойка възнамерява да си почине от изпълнението на кралските задължения.  

Херцогът и херцогинята умишлено избират най-закътаната част на популярното туристическо крайбрежие, за да бъдат далеч от любопитните очи. Уилям и Кейт се установяват в частно имение с площ от около 2,5 хиляди квадратни метра, собственост на племенника на кралица Елизабет.  

Там двойката най-накрая се чувства в безопасност. Толкова се отпускат, че Катрин дори решава да се попече без горнище на бански. 

Редки снимки на Елизабет Втора преди да стане кралица

Проблемът е, че папараците се крият в храстите. Фотографите доволно заснемат полуголата съпруга на бъдещия крал на Великобритания. По-късно снимките са продадени на френски таблоид, благодарение на който всички научават как изглежда херцогинята на Кеймбридж без бански. 

Обикновено дворецът не реагира на публикации за членове на кралското семейство - отговорът на спекулации и клюки просто не е в правилата на Уиндзор. Въпреки това се надигат срещу това грубо нарушение на поверителността.  

Дворецът излиза с официално изявление, в което се казва: „Техни кралски височества са много натъжени да научат, че френско издание и фотограф са нахлули в личното им пространство по такъв гротески и напълно неоправдан начин. Този инцидент напомня за намесата на пресата и папараците в живота на Даяна, принцесата на Уелс, което е още по-разтърсващо за херцога и херцогинята. Техни кралски височества очакват уединение в частен дом. Немислимо е някой да прави такива снимки, камо ли да ги публикува.” 

Друго изявление идва от принц Уилям. Той казва: „Съпругата ми и аз си помислихме, че можем да отидем във Франция за няколко дни в уединена вила, собственост на член на семейството ми, и да се насладим на малко време сами.“ 

Преди кралския живот: как изглеждаше Кейт Мидълтън, когато се обличаше както си поиска

Но как реагира на всичко това неговата баба? Според придворни Елизабет била шокирана, че репутацията на семейството й е опетнена по този начин. Тя не вярва, че Катрин, която е в частна резиденция, е действала недискретно и е бясна, че таблоидите са се възползвали от тази възможност да „пипнат“ херцогинята, търсеща уединение. 

Гневът на кралицата не продължава дълго и не е насочен към Кейт. В крайна сметка кралското семейство съди таблоида за 1,5 милиона евро. В окончателното решение Уиндзорите получават 100 хиляди паунда, а изданието е глобено с приблизително същата сума. За папараците това е сигнал, че ще трябва да отговарят за действията си.  

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти