Мъж се опита да нахлуе в Уиндзор на Коледа, където кралица Елизабет посрещна празника

Мъж се опита да влезе в замъка Уиндзор на Коледа. Според изявление на местната полиция той е бил арестуван малко след като е видян да влиза на територията на замъка, предават от Entertainment Tonight.

„19-годишен мъж от Саутхемптън е арестуван по подозрение за нахлуване или преминаване на защитен обект и притежание на нападателно оръжие“, съобщиха от полицията. „Процесите за сигурност са били задействани в момента на влизането на мъжа на територията и той не е навлязал в сградите.“

При претърсване е установено, че мъжът носи арбалет, който е намерен от полицията при задържането.

„Мъжът е задържан и е подложен на оценка на психичното здраве – оттогава е третиран по Закона за психичното здраве и остава под грижите на медицински специалисти“, гласи изявлението на полицията. Инцидентът все още се разследва, но се смята, че не съществува по-широка опасност за обществеността.

Този път ситуацията е овладяна навреме, за разлика от друг случай, когато през лятото на 1982 г. мъж успява да нахлуе в покоите на монарха в Бъкингам. Припомнете си тукМайкъл Фейгън - човекът, който се промъкна в спалнята на кралица Елизабет

Членове на кралското семейство са били информирани за инцидента в замъка Уиндзор. Там кралица Елизабет II за първи път посрещна Коледа след смъртта на съпруга си принц Филип, който почина на 99-годишна възраст през април.

Празничната реч на Елизабет бе най-личната ѝ досега, като с голяма част от думите си тя почете покойния херцог на Единбург.

„Въпреки че за мнозина това е период на голямо щастие и добро настроение, Коледа може да бъде трудна за тези, които са загубили близки. Особено тази година разбирам защо“, сподели 95-годишният монарх.

„Но през месеците след смъртта на моя любим Филип аз изпитах голяма утеха от топлината и обичта на многоотдадената почит към неговия живот и работа – от цялата страна, Британската общност и света“, продължи тя. „Чувството му за дълг, интелектуалното любопитство и способността му да изтръгне забавлението от всяка ситуация – всичко това беше неудържимо. Този палав, любопитен блясък беше толкова ярък в края, колкото когато го видях за първи път.“

Вълнуващият живот на принц Филип през годините

„Но животът, разбира се, се състои от раздели, както и от първи срещи; и колкото и да липсва на мен и семейството ми, знам, че той би искал да се насладим на Коледа“, каза още Елизабет, докато на бюрото до нея стоеше нейна снимка заедно с принц Филип.

„А за мен и моето семейство, дори ако тази година липсва един познат смях, на Коледа ще има радост, тъй като получаваме шанса да си спомним и да видим отново чудото на празничния сезон през очите на нашите малки деца, като тази година посрещнахме още четири такива“, каза тя.

„Те ни дават урок – точно както го прави коледната история – че при раждането на дете изгрява нова зора с безкраен потенциал.“

За речта си Елизабет се появи със сапфирена брошка във форма на хризантема, която тя е носила и за фотосесия по време на медения си месец през 1947 г. Монархът облече и яркочервена рокля, а празничната визия бе завършена с червено червило и перлена огърлица.

Скритите послания в тоалетите на кралското семейство

Още за кралското семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти