Отмести се, Елизабет – Риана е националният герой на Барбадос!

След близо 400-годишен статут на британска колония, Барбадос се обяви за република по време на празнична вечер в столицата Бриджтаун, на която присъстваха принц Чарлз и Риана.

Музикалната звезда бе отличена с титлата Национален герой в родината си, ставайки 11-тата личност с тази чест.

33-годишната Риана получи званието от министър-председателя Мия Мотли. „От името на една благодарна нация и още по-горд народ, представяме ви удостоения Национален герой на Барбадос, посланик Робин Риана Фенти“, каза Мотли.

Правейки препратка към хита на изпълнителката “Diamonds”, която разсмя Риана, министър-председателят продължи: „Продължавай да блестиш като диамант и да носиш чест на нацията си със своите думи, действия и отдаването на заслуга, където и да отидеш“.

За да приеме званието, носителката на „Грами“ се появи в елегантна копринена рокля Bottega Veneta. Вижте снимки от събитието в галерията:

Риана бе обявена за национален герой на Барбадос

„Толкова съм горда да бъда от Барбадос. Такава ще съм до последния си ден“, каза певицата по време на речта си. „Това все още е единственото място, което някога съм наричала дом. Обичам Барбадос. Обичам ви, приятели.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC News (@abcnews)

И ако смятате, че присъждането на звание Национален герой на Риана е пресилено, ето някои доказателства за нейните заслуги: Робин Риана Фенти, каквото е истинското ѝ име, е деветкратен носител на награда „Грами“, а през 2018 г. е назначена за извънреден и пълномощен посланик за Барбадос, припомнят от Huff Post. Десетилетие преди това е избрана за един от културните посланици на страната, а през 2012 г. изпълнителката основава фондацията Clara Lionel, която подкрепя и финансира образователни, здравни и спешни програми по целия свят.

Риана получи наградата за хуманитарист на годината на Харвардския университет през 2017 г. заради финансирането на „най-съвременен център за онкология и ядрена медицина за диагностициране и лечение на рак на гърдата в болницата Queen Elizabeth в Бриджтаун“.

С обявяването на Барбадос за република 95-годишната кралица Елизабет Втора беше отстранена като държавен глава, като такъв вече е президентът на страната Сандра Мейсън, изпълнявала преди длъжността генерал-губернатор. В писмо, изпратено до Мейсън, монархът поздравява и нея, и Барбадос за новия им статут.

Кралицата не присъства на церемонията - вместо това като неин представил се появи принц Чарлз, който заяви: „Създаването на тази република е възможност за ново начало“, предава Darik News.

„От най-мрачните дни на нашето минало и потресаващата жестокост на робството, което завинаги беляза нашата история, народът на този остров построи своя собствен път с изключителна сила на духа“, добави Чарлз.

След неговата реч обаче, камерите уловиха момент, в който принцът на Уелс задремва на стола си в публиката.

На видео, разпространено в социалните мрежи, си личи как Чарлз затваря очи и накланя глава, след което се стряска и ги отваря отново. За да се прикрие, той отваря програмата, която държи в ръцете си, и започва да я чете.

Часовата разлика и натоварената програма на 73-годишния принц понякога оказват влияние, но незначителният гаф бе определен от всички като много чаровен, разказват още Darik News.

Още за кралското семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти