Денят на възпоменанието без кралицата: какво се случва с Елизабет II?

По традиция 11 ноември е Международният възпоменателен ден на Холокоста, на който се почита паметта на жертвите на войните.

Обичайно кралското семейство присъства на неделната служба, но тази година британската кралица Елизабет Втора отсътваше от церемонията в Лондон, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Бъкингамския дворец.

Кейт Мидълтън със стилна и строга визия за Деня на възпоменанието

В него се казва, че кралицата е разочарована, че ще пропусне събитието. Очакваше се, че това ще бъде първата публична проява на 95-годишната Елизабет Втора, след като тя анулира поредица от участия в събития в последните седмици по препоръка на лекар и дори прекара една нощ в болница миналия месец за изследвания.

Причината, поради която Елизабет Втора пропусна събитието, са болки в гърба, причинени от растежение. От нейно име на церемонията венец положи синът ѝ, престолонаследникът принц Чарлз. На събитието присъстваха и херцогинята на Корнуол, херцогът и херцогинята на Кембридж и други британски знатни персони.

През октомври Елизабет Втора отмени пътуване до Северна Ирландия поради медицински съображения, а изявлението от двореца гласи: „Кралицата с неохота е приела лекарски съвет да си почине през следващите няколко дни“.

Малко преди това стана ясно, че кралица Елизабет се е отказала от любимата си алкохолна напитка – мартини, докато се подготвя за един от най-важните моменти по време на властта си, предават от Vanity Fair

Според двама източници, близки до монарха, лекари са посъветвали кралицата да се откаже от алкохола, с изключение на специални случаи, за да се гарантира, че е възможно най-здрава за натоварения си есенен график и преди празненствата по случай Платинения ѝ юбилей през юни 2022 г.

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти