Зловещи разкрития: частен детектив е следял бившата приятелка на Хари и е подслушвал телефонните им разговори

Частният детектив Гавин Бъроуз поднася официално извинение към Хари в новия документален филм "The Princes and the Press" (Принцовете и медиите) по BBC. Признава, че е бил част от безмилостната медийна култура, която е лишила принца от възможността да има нормален живот.

Според шокиращата му изповед през около 2000-та година той е част от екип, който възприема принц Хари като „новата принцеса Даяна“ и е готов на всичко, за да проследи всяка негова стъпка. За целта набелязват Челси Дейви – тогавашната му приятелка. 

Съвсем накратко, романсът на Хари и Челси започва, когато принцът е в средата на 20-те, и продължава около шест години. Историята им е драматична, с върхове и спадове, събирания и раздели. Последният им опит да се съберат е през 2011-та година. През следващата година Хари започна да се среща с Кресида, с която остават заедно 2 години и се разделят през 2014-та. Говори се, че и в двата случая причина за раздялата е било огромното медийно внимание.

► Бившата приятелка на принц Хари разкри как раздялата с него е променила живота ѝ

Напомняме, че тя бе поканена на кралската сватба и стана обект на шеги заради странното си изражение по време на брачната клетва на Хари и Меган, което беше разтълкувано като погледа "Трябваше това да бъда аз". 

Гавин Бъроуз разкрива, че по това време „имаше многократно хакване на гласовата поща, хакване и подслушване на телефона ѝ; Челси се хвалеше на приятелките си всеки път, преди двамата да се видят“. Информацията, до която достига, е свързана и с бившите ѝ партньори, както и с медицинските ѝ документи и изследвания за болести, предавани по полов път. 

Частният детектив поднася искрени извинения и добавя, че е постъпил по този начин, защото е бил „алчен, зависим от кокаина“ и обсебен от „мания за величие“.

В заключение, всеки партньор на член на кралското семейство по това врмее (а и днес) минава през изключително тежки изпитания и огромно медийно внимание. Кралският експерт Роя Ника обобщава:

„По това време той беше на 30 години. Всички негови приятели вдигаха сватби и създаваха семейства. Притесняваше се, че това може никога да не се случи на него, защото няма да успее да открие човек, който да издържи на цялото това напрежение.“

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти