Edna от най-влиятелните жени в Обединените арабски емирства и нейното изкуство, което лекува

Репортерът на „На кафе“ Ася от известно време живее в Обединените арабски емирства, където се занимава с балет. Нейните репортажи от далечната страна винаги са много любопитни, защото тази държава в Близкия Изток съчетава по уникален начин традиции и модерност, както и привлича хора с различни таланти и професии от цял свят.

Тази седмица Ася срещна зрителите на „На кафе“ с една жена, която чрез талант, труд и постоянство не само се е превърнала с успешен артист, но и използва дарбата си, за да помага на хората.

През 2019 г. Forbes я обявява за една от най-влиятелните жени в Обединените арабски емирства. Днес Шарийн Саиф е един от най-популярните мултидисциплинарни артисти на Арабския полуостров, а изкуството ѝ използва танца, звука и светлината, за да разказва вълнуващи истории.

Макар че в момента работи в Дубай, тя е родена в Индия. Започва да се занимава с изкуство едва 10-годишна, като се вдъхновява именно от традиционния класически индийски танц.

С годините Шарийн съчетава традиционните и съвременните танцови форми. Преди 15 години завършва Лондонската академия за музикално и драматично изкуство и започва да се занимава професионално и с театър.

Шарийн Саиф
Снимка: кадри vbox7

Шарийн разказва истории чрез съчетаване на танц, музика и реч по уникален и магнетичен начин. Изкуството ѝ бързо ѝ печели много почитатели.

„В класическия индийски танц ние следваме различни текстове, които разказваме, но имаме хиляди т. нар. микродвижения, които имат огромно значение и всяко от тях има смисъл, когато разказваме история. Използват се веждите, очите, наклони на главата, устните, които в хиляди различни комбинации се учат и упражняват“, обяснява за „На кафе“ Шарийн.

Шарийн Саиф
Снимка: кадри vbox7

Историите, които тя разказва, обединяват хора от различни култури, етноси и социална принадлежност. С това тя доказва каква сила има изкуството да обединява, вълнува и дори да лекува.

Признанието, което получава за творческата си дейност, я подтиква да използва таланта си и за социални цели. Шарийн си сътрудничи с няколко организации, с които създават т. нар. Мантра на движението – метод, който помага на хора, страдащи от болестта на Паркинсон. Сътрудничи си и с арт студио, в което работи с хора със специални нужди.

„Използвам изкуството си като мост и свързване между хората и средство за помощ. Според мен само тогава това, което правиш, има нужда и смисъл“, признава още тя.

А във видеото горе можете да видите как Шарийн разказва интересна история чрез своите красиви движения. За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти