Красотата е в очите на гледащия: Как изглежда идеалната жена през вековете

Алексия Петрова

Затворете за миг очи и си представете красива жена. Как изглежда тя? Вероятно има фигура като на пясъчен часовник, стройни крака, дълга коса, сочни устни и изразени скули. Това е така, защото живеете в началото на 21 век. Ако бяхте родени в ренесансова Италия да речем, най-вероятно тази бленувана дама щеше да бъде пухкава като бухтичка, с блед тен и пищни бедра - истинска противоположност.

Затова, скъпи дами, ако някога се почувствате недостатъчно привлекателни, не се отчайвайте - просто не сте родени в правилното време и на правилното място. Сега сериозно - опитваме се да ви кажем, че няма такова нещо като красива или грозна жена, защото красотата действително е в очите на гледащия. Един бърз преглед на идеалите за женска красота и тяхната промяна през вековете ще ви докаже това. Възприятията около красотата не само варират според културата, но са се развили значително през историята. 

Ето как изглеждат различните идеали за женска красота, разположени по линията на времето:

Как изглежда идеалната жена през вековете

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти