Ако Джулия Робъртс не се бе намесила, „Хубава жена“ щеше да бъде съвсем различен филм!

Edna класическа романтична комедия изобщо нямаше да изглежда по същия начин, ако не беше Джулия Робъртс! И не говорим само за избора ѝ за ролята във филма, а за сценария, който в началото е трябвало да бъде съвсем различен.

„Хубава жена“ (1990) разказва любовната история между финансиста Едуард Луис (Ричард Гиър) и проститутката Вивиан (Джулия Робъртс). Според оригиналния замисъл обаче, филмът дори не е трябвало да бъде романтична комедия. Главната героиня е имала зависимост към наркотици, а дори заглавието е било различно - „3000 долара“, заради сумата, която Вивиан получава от Едуард.

Вълнуващи цитати от Джулия Робъртс

„В края на оригиналния сценарий Ричард изхвърля моята героиня от колата, мята ѝ парите, продължава с колата и надписите се появяват“, разказва Джулия Робъртс за телевизионното предаване Today.

Плановете се променят, когато студиото, отговорно за проекта, фалира. „Онази малка филмова компания се разпадна за един уикенд и до понеделник вече нямах работа“, споделя пред Variety Джулия, която по онова време е избрана за ролята. Скоро обаче обстоятелствата се подреждат в полза на актрисата.

Сценаристът Гари Маршал продава правата за филма на „Дисни“, а от студиото искат да се уверят, че избират правилния човек за ролята на Вивиан. Когато Робъртс се явява повторно на прослушване и отново печели ролята, използва това преимущество, за да помоли Маршал да промени сценария.

Прекрасната Джулия Робъртс през годините

Освен това, Джулия помага на студиото да намери актьор за главната мъжка роля. Ричърд Гиър на няколко пъти отказва да влезе в образа на Едуард, но на Маршал му хрумва друга идея – да го запознае с Робъртс, за да си поговорят насаме.

„Беше срещу мен на бюрото, взе лист хартия и написа нещо на него. Обърна го, даде ми го и на него пишеш: „Моля те, кажи „да“. Беше толкова мила“, разказва Гиър за колежката си и момента, в който се е съгласил.

Останалото, както се казва, е история...След играта си в „Стоманени магнолии“, за която получава първата си номинация за „Оскар“, „Хубава жена“ носи на Джулия Робъртс още едно признание от Академията и ѝ отваря завинаги вратата към жанра романтична комедия.

10 известни актриси, които изпуснаха шанса си да участват в хитови филми

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти