Любовта на Коби Брайънт и Ванеса: от ученическата любов през изневярата и развода

коби брайънт
Снимка: Getty/Gulliver

На днешната дата преди две години светът изгуби легендарния Коби Брайънт.

Светът потъна в скръб през януари 2020 година след шокиращата новина за трагичната смърт на баскетболната легенда Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря и още 7 техни приятели, пътували в личния хеликоптер на спортиста, който се разби в Калабасас, щата Калифорния.

Коби бе познат на всички като най-добрият баскетболист в света, но хората го обожаваха и заради любовта, която показваше към семейството си. Женен за съпругата си Ванеса от почти 20 години, с 4 прекрасни дъщери и винаги намиращ време за семейството си. 

Вижте ТУК най-трогателните моменти между Коби и неговата дъщеря >>>

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merry Christmas 🙏🏾🎄🎁

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Коби се запознава със съпругата си преди 20 години и двамата стават неразделни, а съдбата определено им е подготвила изпитания и пътят на любовта им е всичко друго, но не и лек и безпроблемен. Двамата все пак успяват да съхранят семейството си и не ги сломява дори делото за изнасилване, което се водеше срещу спортиста преди години.

Но да започнем от самото начало на тяхната невероятна любовна история...

Красивите моменти на семейството на Коби Брайънт >>>

1999 г. - Коби и Ванеса се срещат за първи път, когато той е на 21, а тя само на 17. Те се запознават на снимачната площадка на музикален видеоклип, а по това време Ванеса е все още в гимназията, но искрата между тях пламва моментално. Коби не губи време и веднага започва да ухажва Ванеса. Първата им среща е на 28 ноември в Дисниленд. По това време Коби вече е изгряваща звезда в басктебола и започва да изпраща огромни букети с рози в училището на Ванеса.

2000 г. - Коби предлага брак на Ванеса 6 месеца след първата им среща. Двамата не сключват предбрачен договор, макар звездата на Lakers вече да получава доста голяма заплата.

2001 г. - Коби и Ванеса се женят в Калифорния. След кратък годеж двамата си казват "Да" на много малка церемония, на която дори не присъстват родителите на Коби, които не били съгласни синът им да се жени толкова млад. По-късно става ясно, че Коби спрял да общува с родителите си в продължение на няколко години, но отношенията им се възобновили след раждането на първата му дъщеря няколко години по-късно.

коби брайънт
Снимка: Getty/Gulliver

Януари 2003 г. - Ванеса ражда първата дъщеря на Коби - Наталия. Следващите години семейството им се увеличава с още 3 дъщери - Джиана (2006), която загина в катастрофата заедно с баща си, Бианка (2016) и Капри (2019).

Юли 2003 г. - Коби бе обвинен от 19-годишна камериерка в изнасилване. Съпругата му Ванеса е плътно до него в съда. Коби отрича, че случилото се между тях е било изнасилване и призна, че двамата са имали сексуален контакт, но той е бил доброволен и за двете страни. Така Коби призна пред съда и пред съпругата си, че ѝ е изневерил. През 2004 г. делото бе прекратено по желание на камериерката. В крайна сметка тя и адвокатите на Коби се споразумели за обезщетение в размер на 5 милиона долара. Ванеса нито за миг не изоставя съпруга си по време на тежкия период и дори държи ръката му в съда, докато той твърди, че е невинен: "Аз съм невинен. Стоя тук пред вас и съм толкова ядосан на себе си, отвратен съм, че допуснах тази грешка. Обичам съпругата си безкрайно, тя е моята опора."

коби брайънт
Снимка: Getty/Gulliver

Април 2004 г. - Ванеса е бременна за втори път, но за съжаление губи бебето. Коби споделя, че се чувства виновен за случилото се: "Чакахме второ дете по време на целия този стрес около делото и съпругата ми изгуби бебето. Беше ми трудно да се справя с това, защото имах чувството, че вината е моя."

Декември 2011 г. - Ванеса подава документи за развод, посочвайки "непреодолими различия" като причина за раздялата. Тя и Коби искат споделено попечителство над дъщерите им. Става ясно, че Ванеса може би има съмнения за други изневери на съпруга си. Няколко месеца по-късно двамата обявяват, че са решили да не се развеждат, а да опитат да спасят брака си. "Радвам се да споделя, че с Ванеса решихме да продължим живота си заедно като семейство, написа Коби в социалните мрежи. "Когато шоуто свърши и музиката спре, е хубаво да имаш някого, с когото да споделиш всичко."

коби брайънт
Снимка: Getty/Gulliver

Декември 2019 г. - Коби и Ванеса отпразнуваха своята 20-годишнина. Коби публикува техни стари снимки с трогателно послание: "На този ден преди 20 години срещнах най-добрия си приятел, моята кралица Ванеса. Реших тази вечер да я заведа на среща в Дисниленд, за да отпразнува като едно време (преди 4-те ни принцеси). Обичам те много!"

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти