Храната, която събужда по-добре и от кафе

Ако първата стъпка, която предприемате сутрин, е да посегнете към чашата с кафе, можете да се замислите дали това да не бъде един друг продукт. Множество факти показват, че той може да ни събуди не по-слабо от кафето и освен това е доста по-полезен от него.

Докато събуждането с кафе зависи от количеството кофеин, ябълката дава на организма енергията, от която се нуждае, посредством натуралната захарна фруктоза и не оставя отрицателни ефекти върху организма, казват експертите.

Какво ви очаква, ако ядете по една ябълка на ден >>>

ябълка
Снимка: Thinkstock

Ябълката е добра поради факта, че не утежнява стомаха, което не е така с кафето, и също така не влияе на кръвното налягане. Разбира се, кофеинът в кафето ще има по-добър ефект върху самото събуждане, но ползите от ябълката не трябва да се пренебрегват. Тя ще събуди организма по естествен и лесен начин, което няма да предизвика дразнене и липса на сън – често следствие от пиенето на кафе.

Вкусна есенна рецепта: как се пекат ябълки >>>

Ябълките също са богати на витамини А, В и С, но и на пектин, който абсорбира водата и токсините в организма. Кафето ще работи по-добре за събуждане, но с възможни последици, докато ябълките са здравословен начин да събудите тялото.

6 ползи за здравето, ако ядете по една ябълка на ден

Още от Здравословно:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти