На чаено парти с огромна торта: крал Чарлз посрещна своя 75-ти рожден ден!

В понеделник крал Чарлз даде старт на празненствата по случай рождения си ден с чаено парти в Хайгроув, където се срещна с други хора, които също празнуват 75 години.

Британският монарх беше посрещнат от бурни аплодисменти, когато се присъедини към гостите, за да се наслади заедно с тях на топъл чай и на специалната му триетажна празнична торта, украсена с рози и голяма корона на върха. Чарлз се появи в Хайгроув ден преди своя рожден ден във видимо приповдигнато настроение след натоварения си уикенд, изпълнен с възпоменателни тържества.

Кралят беше широко усмихнат, докато обикаляше и разговаряше с гостите на фона на приятна музика на живо от местния рок хор.

Във видео, споделено в платформата X от Виктория Уорд от The Telegraph, се вижда как присъстващите се събират, за да изпеят на краля „Честит рожден ден“, а той игриво вдига нож, преди да разреже огромната си торта.

„Винаги е забавно да погледнеш вътре“, пошегува се Чарлз, докато проверяваше пълнежа на тортата.

Партито в Хайгроув приветства местните жители, номинирани за правене на добри дела в общността, както и тези, които имат нужда да общуват и да създават нови връзки, съобщиха от Бъкингамският дворец. Окончателният списък с гости беше избран чрез гласуване, а празничното събитие беше вдъхновено от програмата за здраве и благополучие на Фондацията на принца, която организира ежемесечни чаени партита, за да събере онези, които са изложени на риск от самота и социална изолация. 

Въпреки че е рожденик, кралят ще прекара празника си във вторник с доста натоварена програма заедно с кралица Камила. Двамата ще стартират проект, свързан с преодоляването на разхищението на храна. Кралят също така ще бъде домакин на прием в Бъкингамския дворец, за да почете медицинските сестри и акушерките. По-късно през деня оръжейни салюти ще бъдат изстреляни в Лондон в чест на празника на британския монарх.

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти